Met Gala 2024: що відомо про тему, дрес-код та співведучих балу

Новини моди
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Традиційно у перший понеділок травня відбудеться бал Met Gala , який ще називають головним модним “Оскаром” світу. Наразі стало відомо, хто стане співголовами заходу на чолі з Анною Вінтур.

Проводити цьогорічний захід у Метрополітен-музеї 6 травня будуть Bad Bunny, Кріс Гемсворт, Дженніфер Лопес та Зендея. Для публіки виставка “Сплячі красуні: пробудження моди” стане доступною 10 травня.

Відмітимо, що у 2023 році співголовами були Пенелопа Крус, Дуа Ліпа, Роджер Федерер та Мікаела Коель. Водночас гала-вечір був присвячений виставці “Карл Лагерфельд: Лінія краси” з відповідним дрес-кодом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Сад часу” - дрес-код балу Met Gala 2024

Як зазначає Vogue.ua, цьогорічний захід є святом моди та одягу, настільки крихкого, що його майже неможливо одягнути знову. Саме тому він є “сплячою красунею” в збережених архівах Інституту костюма.

У 2024 році на виставці будуть представлені близько 250 предметів, що охоплюють чотири століття з постійної колекції Інституту костюма. Зокрема це будуть вироби, що втілюють красу світу природи - його крихкість та неминучий розпад. Також будуть і сучасніші та менш делікатні предмети. Зазначається, що вони будуть розділені на підтеми - земля, море, небо.

Розуміння цьогорічного дрескоду “Сад часу” полягає в дослідженні джерела його натхнення - однойменного оповідання Джеймса Балларда (1962 рік), а також теми часу - його зміна та наше безсилля над ним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про найкращі образи з червоної доріжки BAFTA-2024. Розкішні, як завжди!

Фото: @jlo