"Мотанка" — нова благодійна колекція в українському стилі від Андре Тана, створена на підтримку постраждалих від війни (ФОТО)

Новини моди
1 359
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Нова колекція Андре Тана "Мотанка", фото
Фото: instagram.com/andre_tan_official/

Це колекція унікальних футболок

Відомий український дизайнер Андре Тан, який нещодавно розкритикував зовнішність американок , порівнявши їх з українськими жінками, випустив нову благодійну колекцію. Що про це відомо — розповідаємо далі у нашому матеріалі!

Нова колекція Андре Тана називається “Мотанка”. Це ексклюзивні унісекс-футболки з принтами, в яких дизайнер розвиває образ мотанки — традиційної української ляльки, стародавнього родинного оберега. В такий спосіб Андре Тан продовжує свої експерименти з осучасненням та популяризацією багатої української культурної спадщини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Мотанка” — не просто лімітована серія футболок. Це перша колекція в рамках майбутньої довгострокової співпраці дизайнера з благодійним фондом Лілії Ребрик, який опікується питаннями постраждалих від повномасштабного російського вторгнення. До прикладу, один із актуальних проєктів фонду — “Нескорена” — допомагає жінкам та дітям, які через війну втратили житло, роботу і фактично змушені розпочинати своє життя з нуля.

Колекція Андре Тана “Мотанка”, фото
Фото: пресслужба

Частина коштів від кожної проданої футболки з колекції “Мотанка”, як офлайн в мережі роздрібних магазинів “Andre Tan”, так і на сайті, буде передана у фонд Лілії Ребрик, саме на проєкт “Нескорена”.

Крім цього, разом з футболками будуть виготовлені колекційні ляльки-мотанки. Протягом першого тижня зі старту продажів їх можна буде отримати в подарунок після покупки футболки, а згодом ляльки також надійдуть в широкий продаж — і кошти з їхньої реалізації теж будуть надіслані на благодійність.

Колекція Андре Тана “Мотанка”, фото
Фото: пресслужба
Колекція Андре Тана “Мотанка”, фото
Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обличчям нової колекції стала Руслана Данілкіна, 19-річна військова з Одеси, яка втратила ногу на війні під час обстрілу. Ось що каже про неї сам дизайнер:

Це надзвичайно сильна та енергійна особистість, яка уособлює ту саму українську незламність, а також своїм прикладом показує, що українці здатні витримати будь-які випробування долі — ніякі складнощі не здатні забрати в нас жагу до життя,
— говорить Андре Тан.
Колекція Андре Тана “Мотанка”, фото
Фото: пресслужба

Він додає, що зараз він активно вивчає українську історію, намагаючись занурюватись в неї якомога глибше. Найбільше його цікавлять та надихають традиції, побут та костюми наших предків. Власне, одним із таких відкриттів для модельєра і стала лялька-мотанка — вузликова лялька, яку винайшли ще 5 тис. років тому, і яка ще з давніх-давен була присутньою в українській культурі.

Це був такий собі оберіг кожної конкретної родини, що передавався з покоління в покоління, уособлюючи знання, досвід та силу. Символ безпеки, який завжди з тобою. Мені сподобалась ця ідея, до того ж вона мені здалась надзвичайно актуальною сьогодні, коли кожен українець потребує захисту, оберегу. Вірю в те, що традиції дійсно мають магічну силу — в тому числі захисну,
— ділиться український дизайнер.
Колекція Андре Тана “Мотанка”, фото
Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше Андре Тан розповів про головні тренди цієї весни . Що обов’язково має бути у жіночому гардеробі цього модного сезону — розповідаємо на Hochu!