Не витрачайте гроші дарма! 4 прості правила, як навчитися одягатися стильно без зайвих витрат

Практичні поради
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, на яких аксесуарах стилісти не радять економити . Але перед тим, як почати щось купувати - погляньте на свій гардероб. Якщо вам знайома ситуація “Шафа повна, а одягнути нічого” - тоді варто переглянути свій підхід до шопінгу.

Часто жінки мають багато речей у своєму гардеробі, але зношують до дірок якихось кілька звичних вбрань. У такому разі потрібно провести ревізію свого гардероба, відсортувати те, що варто залишити від того, що краще викинути чи віддати на благодійність. І, звісно ж, надалі перестати захаращувати свій гардероб новими непотрібними речами.

Нижче ділимося кількома правилами, як складати свій гардероб так, щоб він служив на вас, а не на потіху маркетологів.

► Правило №1. Купуйте нову річ тільки якщо знаєте, з чим її будете носити.  Якщо для формування образу потрібно докупити ще нове взуття, верхній одяг та аксесуари, то це не надто вдала покупка. Так ви витратите занадто багато грошей на один образ. Ба більше, ви можете так цю річ ніколи й не одягнути, оскільки вам хотітиметься зібрати для цього цілісний комплект. Поки зберете - річ вам може перестати подобатися.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Правило №2. Купуйте менше, проте краще.  Стильний гардероб не означає, що у вас має бути багато речей. Краще придбати один, але хороший дорогий костюм, і носити його в комплекті або порізно, ніж здешевлювати образ речами з секонд-хенду чи розпродажів з масмаркету. А щоб не виникало думки, що хтось помітить, що ви щодня ходите в одному й тому ж самому - переходьте до наступного правила.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

► Правило №3. У гардеробі має бути більше верхів ніж низів.  Так ваші образи будуть виглядати більш різноманітно. Це пов’язано з тим, що люди краще запам’ятовують речі, що знаходяться в безпосередній близькості до обличчя. Так, якщо ви будете щодня змінювати футболку, светр, блейзер чи блузку, то майже ніхто не помітить, що весь цей час на вас була одна й та ж сама пара джинсів.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

► Правило №4. Урізноманітнюйте образ незвичайними аксесуарами.  Вони допоможуть зробити ваш простий образ цікавішим, багатогранним та тим, що точно запам’ятається. Крім того, багато хто судить про стиль жінки саме за незвичайними деталями у її образі, а не речами, які його складають.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, яких 5 зимових речей потрібно позбутися жінкам 40+. Прочитайте цю статтю , щоб перевірити, чи є вони у вашому гардеробі.

Фото: freepik.com