Повертається до 10%! Як отримати гроші, просто їх витрачаючи: секрети вдалого "полювання" за кешбеками

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Здійснюючи покупки люди мріють витратити при цьому якнайменше грошей. Зараз багато банків, сервісів та сайтів пропонують послуги повернути частину коштів за здійснені покупки.

Це дуже вигідний спосіб суттєво заощадити кошти. Адже щомісяця витрачати свій бюджет на придбання товарів це невіддільна частина нашого життя. Як користуватися кешбеком розповідає фінансист Наталія Рудевіч у своєму Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Повертається до 10%! Як отримати гроші, просто їх витрачаючи: секрети вдалого "полювання" за кешбеками - фото №1

У перекладі це поняття - Cash Back означає повернення грошей. Це можна прирівняти до балів чи бонусів, але основна відмінність у тому, що людина повертає на рахунок справжні гроші. Кешбек це рекламний хіт, який спонсорують власники торгових сервісів та сайтів. Також популярний спосіб у певних сервісів - це давати винагороду за запрошення та реєстрацію друга.

Наталія Рудевіч розповідає, що зараз багато банків пропонує обрати певні категорії з переліку товарів та послуг при купівлі яких вам повертатиметься кешбек. Кожен банк працює за своїми правилами. В одних категорії вже встановлені за замовчуванням, а в інших ви самостійно обираєте їх на початку місяця.

Іноді кешбек може сягати до 10%. Найкраще обрати кілька банків і порівнювати пропозиції між ними, радить експерт. Адже в одному банку оплата, наприклад зоотоварів, може бути 5% повернення, а в іншому - 10%.

Повертається до 10%! Як отримати гроші, просто їх витрачаючи: секрети вдалого "полювання" за кешбеками - фото №2

Категорії товарів і відсотки кешбеку, для прикладу (скриншот)

Кешбек виплачують наступні банки: Монобанк, А-Банк, ПУМБ, Ізібанк, Спортбанк, Банк Глобус, Таскобанк, Юнеск банк, Сенс банк, Акордбанк, Кристал Банк.

У випадку повернення коштів на свою карту банк утримує 19,5%, у разі перерахування коштів на ЗСУ перераховується вся сума. При виборі банку звертайте увагу на кількість магазинів-партнерів. Чим їх буде більше, тим краще для вибору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно планувати свій бюджет. Зверніть на це увагу, щоб робити це вірно і заощаджувати кошти.