Поради, які допоможуть заощадити: секрети планування, які врятують ваш гаманець перед новорічними застіллями

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як готувати святкові салати , щоб вони якомога довше зберігались. Тепер ділимось порадами з підготовки до організації застіль, які допоможуть заощадити.

Для українців Новий рік видається напруженим як морально, так і фінансово - адже після донатів на армію не так багато коштів залишається на такі речі, як святкування. Але навіть попри це можна смачно організувати святковий стіл і не витратити при цьому усі свої заощадження. Є прості поради, які допоможуть зекономити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завчасно підготуйте список продуктів та меню

Якщо ви плануєте застілля, заплануйте, скільки людей дуже та формуйте меню згідно з вподобаннями близьких. Можна навіть обговорити з кожним членом родини, що вони бажають бачити на столі.

Маючи перелік страв, складіть список покупок. Краще мати його завчасно і купувати продукти потроху - тоді можна уникнути ситуації, коли “передсвятковий” чек боляче б’є по гаманцю.

Знаючи кількість людей, можна запланувати й кількість їжі. Орієнтуйтеся на те, що одна людина в середньому з'їсть від 50 до 100 г кожної закуски.

Також можна схитрувати і при складанні меню вибирати ті інгредієнти, які між собою часто поєднуються. Наприклад, ковбаса, шинка та запечена курка підійдуть і для салатів, і для нарізки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стежте за акціями - так можна заощадити на продуктах, які не зіпсуються швидко. Також ми розповідали, як правильно обирати майонез .