Домашній лайфхак проти плодових мушок: 5 способів прогнати їх раз і назавжди

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Часто буває, що у будинку не можуть довго зберігатися свіжі овочі та фрукти без появи над ними хмарки летючих “друзів”. Плодові мушки відкладають яйця на перестиглі плоди, і з часом, на кухні, з'являється багато комах , вивести які стає проблематично.

Як попередити появу мошки, і за допомогою яких засобів це найкраще зробити, розповідає ukr.media . Не поспішайте купувати готові пастки, адже можна зробити їх з підручних засобів, які є у кожному будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насамперед ви повинні правильно визначити,  що за маленькі мушки у вас літають. Адже це можуть бути й дренажні мухи або грибні комарі. Плодові мухи мають червоні очі і темно-коричневий, або світло-коричневий колір забарвлення. Їх приваблюють стиглі чи перегнилі фрукти, а також пиво та ферментовані напої. Вони так швидко розмножуються, що з двох крихітних істот може бути сила-силенна мошки за малий проміжок часу.

Щоб запобігти появі мошки у майбутньому - зробіть генеральне прибирання, звільніть кухню від залишків фруктів і сміття та почніть дотримуватися таких правил :

  • Стежте за зрілістю плодів і викидайте занадто стиглі

  • Зберігайте овочі та фрукти у ящиках холодильника

  • Важливо вчасно позбавлятися сміття

  • Слідкуйте, щоб розлиті рідини не залишалися і засихали

  • Мийте принесені додому продукти, щоб видалити з них можливі личинки та яйця.

Експерти рекомендують такі найкращі пастки для знищення плодових мушок:

№1 Поліетиленова плівка та яблучний оцет

Яблучний оцет наливаємо у склянку: вистачить 50 г, накриваємо плівкою і закріплюємо гумкою або ниткою. У плівці робимо кілька невеликих отворів, щоб мушки проникли всередину. Замість плівки може підійти й фольга.

№2 Конус з паперу, скляна банка та оцет

У банку кладемо шматочок будь-якого перестиглого фрукта і заливаємо 30 г оцту. Зробіть конус з паперу і вузьким краєм вставте до банки. Можна відрізати верх пластикової пляшки і перевернути. Вузький отвір не дозволить мушкам вибратися на свободу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

№3 Миска з оцтом і мийним засобом

Якщо мушки не хочуть лізти у конус, то можна у миску з оцтом додати трохи мийного засобу для посуду, який знизить

Поверхневий натяг оцту. Мушки не тримаються на поверхні і потонуть.

№4 Вино або пиво

Зняти стрес за допомогою алкоголю полюбляють навіть плодові мушки. Залиште на дні пляшки трохи вина або пива. Тонке горло не випустить їх назовні. Для кращого ефекту додайте кілька крапель мийного засобу.

№5 Спрей зі спирту

Розведіть медичний спирт у рівних пропорціях і обприскуйте мушок, які попадатимуться на вашому шляху. Уникайте попадання розчину на харчові продукти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці саморобні ідеї є надзвичайно ефективними і дозволяють позбутися ласунок відразу. Проте не забувайте вчасно прибирати на кухні , слідкувати за фруктами та овочами і регулярно виносити сміття, щоб не допустити появи плодових мушок і неприємного запаху.