Почистити взуття з замші - важливі правила, щоб не пошкодити вашу річ

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Замшеве взуття посідає важливе місце у гардеробі багатьох людей, які давно оцінили його зручність і переваги. Цей матеріал характеризується високими теплоізоляційними та зносостійкими властивостями та гарно підібране взуття виглядає ефектно як в жіночих моделях, так і в чоловічих і у моді практично кожного сезону.

Проте пам'ятайте замша міцна і взуття з неї виглядає благородно, але при неналежному догляді втрачає початковий візуальний вигляд. Щоб не зіпсувати зовнішній шар і вміти правильно доглядати за замшею скористайтеся порадами від idealsport .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правила догляду за взуттям з замші

Почистити взуття з замші - важливі правила, щоб не пошкодити вашу річ - фото №1
  • Використовуйте лише спеціальну двосторонню щітку – одна сторона допомагає розчісувати ворс, іншу застосовують, якщо потрібно акуратно позбавитися забруднення.

  • Забезпечте, щоб  поверхня була суха – не важливо, чи намокла взуття під час прогулянки в дощову погоду, чи в результаті миття, обов'язково простежте за тим, щоб воно сохло природним чином. Не розміщуйте її біля обігрівальних приладів.

  • Читайте на бирці інформацію від виробника перед тим, як почистити замшу – тут можна знайти досить корисні нюанси.

  • Використовуйте водовідштовхувальний спрей – цей засіб спеціально створений для збереження текстури замші.

  • Позбавлятися більшості забруднень на взутті варто відразу після їх виникнення. Плями, які засохли,  набагато складніше вивести.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чистка від жиру і сольових слідів

Жирна пляма - добре справляється тальк чи крохмаль, яким треба посипати. Не розтираючи, залиште на 2-3 години. Ці речовини добре вбирають жир. Потім струсіть порошок і усуньте залишки щіточкою.

Сольові розлучення – зробіть розчин:1 частина 10% нашатирного спирту і 4 частини води. Обробіть проблемні місця.

Почистити взуття з замші - важливі правила, щоб не пошкодити вашу річ - фото №2

Якщо раптом не знаєте, як з'явилася пляма, обробіть її сумішшю з нашатирю та крохмалю (або крейди). Нанесіть кашку на пляму, потримайте 1-2 хвилини і струсіть, а потім дайте поверхні висохнути природним шляхом. Залишки видаліть щіточкою.Зберігати замшеве взуття варто у спеціальних ящиках, у сухому темному приміщенні. Тоді взуття не вигорить під сонячними променями і даруватиме радість від носіння і комфорт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний догляд за взуттям важливий для подальшого носіння. Не менше значення варто приділяти його пранню і знати, взуття з яких матеріалів можна прати у пральній машині .