Чорне та біле: головні правила догляду за замшевим взуттям таких кольорів

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У кожної людини є замшеве взуття, переваги якого у зручності і ефектності. Воно може бути різного кольору та найпопулярнішим  лишається чорне та біле.

Важливо вміти правильно доглядати і чистити його після прогулянок. Адже мало хто з людей знає особливості чистки взуття з замші чорних та білих кольорів, розповідає idealsport .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як почистити чорне замшеве взуття

Стандартним інструментом, який використовується для очищення є щіточка для замші. Спочатку потрібно змахнути весь бруд з поверхні виробу. Далі слід інтенсивніше потерти місце з плямою. Працюйте помірно, оскільки замша - ніжний матеріал, і при надмірно сильному терті ви можете її  пошкодити!
Після сухої чистки, варто скористатися спеціальним засобом для чорної замші. Це може бути пінка або спреї, у складі яких міститься барвник, що забезпечує збереження вихідного кольору взуття. Для сильніших забруднень допускається застосування:

  • Спеціальний гумовий камінь або гумка.

  • Розчини оцту з водою (1 частина оцту до 2 частин води).

Як почистити замшеве взуття світлого кольору

Для чищення таких виробів рекомендується щіточка з гумовою або натуральною щетиною. Також можна скористатися канцелярською гумкою. Перераховані пристосування застосовуються для сухого чищення – саме воно краще при боротьбі із забрудненнями на такому взутті. Якщо ж забруднення надто складне, тоді звертаються до вологого чищення за допомогою:

  • Розчин нашатирного спирту або оцту з водою.

  • Зубної пасти.

  • Перекису водню.

  • Молоко розведене (з водою).

  • Мильного розчину (використовується господарське мило).

Наприкінці необхідно щоб взуття просохло природним чином.

Як почистити замшеве взуття над парою?

Пар виступає в ролі дбайливого очищувача для натуральної та штучної замші. Він усуває забруднення і  відновлює структуру матеріалу. Обробіть виріб випарювачем або потримайте над місткістю з окропом, потім пройдіться по забрудненню щіткою і вологими серветками.

Як освіжити колір?

Обробляйте її щодня спеціальною аерозольною фарбою. Надавайте перевагу засобу з додатковою водовідштовхувальною властивістю.

Яка профілактика замшевого взуття?

Регулярно застосовуйте засоби, які відштовхують вологу. Забудьте про прання таких виробів – вода згубно впливає на структуру матеріалу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також після кожної прогулянки не забувайте чистити своє замшеве взуття від пилу за допомогою спеціальної щітки. Так воно служитиме вам довгий час.