Навіщо виїмка на канцелярському ножі: ви ніколи не вгадаєте, хто їй дуже радий!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На роботі чи в домашньому побуті ми неодноразово користувалися канцелярськими ножами. А чи помічали ви на його лезі невеличку виїмку? Існує багато припущень щодо її використання, адже іноді ми використовуємо речі не за призначенням.

Наступного разу, як будете користуватися ножем, зверніть увагу на це і відгадайте для чого вона на вашу думку. А цікавими варіантами призначення виїмки на лезі діляться patrioty .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Деякі люди думають, що це пояснює повну новизну виробу і те, що до вас, ним ніхто не користувався. Версія викликає сумніви, адже всі леза в наборі однакові.

Є один варіант, про який часто розповідають користувачі пов'язаний з тим, що таким лезом можна різати кахель. Однак пояснення набагато простіше.

Професійні електрики запевняють, що  насправді ця невелика виїмка на канцелярському ножі потрібна для того, щоб зчистити ізоляцію з електричного дроту. Це виручає, якщо під руками немає спеціального інструмента (стрипера). Стрипер - це спеціальні кліщі, які допомагають швидко, якісно і без проблем зняти ізоляцію з будь-якого проводу.

Навіщо виїмка на канцелярському ножі: ви ніколи не вгадаєте, хто їй дуже радий! - фото №1

Часто у професійних майстрів в наборі є кілька різних кліщів. Але у непрофесіоналів такого інструменту може і не знайтися. Тому, щоб канцелярським ножем було зручніше користуватися для очищення проводів, виробники вирішили додати до леза такий невеликий виріз.

Працює це дуже просто. Спочатку робиться невеликий круговий надріз лезом. На провід покладіть брусок і прокотіть його лезом ножа. Виїмка не дасть розрізати струмопровідні жили, однак прикладайте багато зусиль і не давіть надто сильно.

Такий спосіб чудово спрацьовує для побутової проводки, яка відрізняється невеликою товщиною. А ось з надто тонкими чи товстими проводами подібні маніпуляції проводити важче і робити це потрібно з обережністю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, для яких хитрощів у побутовому житті можна застосувати мило . Адже не всі люди здогадуються, що ним не лише милять руки.