Замок більше не заїдатиме: як простий олівець допоможе вирішити проблему

Лайфхаки
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, як полагодити світлодіодну лампочку за допомогою олівця. Втім, цей нехитрий інструмент також згодиться й для лагодження замків дверей, які заїдають. Як саме це працює - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Замок, що заїдає - проблема, яку потрібно вирішувати негайно. Інакше одного дня ви можете опинитися у пастці, не маючи змогу відкрити двері. Щоб потім не довелося себе корити за те, що вчасно не змастили замок, скористайтесь простим, але дієвим лайфхаком від Ukr.Media для розв'язання цієї проблеми.

Найчастіше дверні замки змащують мастилом. Проте якщо його не виявилося під рукою, тоді на допомогу прийде… простий олівець!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як змастити замок простим олівцем

  1. Візьміть гострий ніж і обережно підточіть ним грифель простого олівця. Краще заздалегідь підкласти аркуш паперу, щоб потім не відтирати від його залишків поверхню стола.

  2. Відправте порошок всередину личинки дверного замка за допомогою паперової трубочки. Для цього згорніть невеликий аркуш паперу лійкою, щоб на її кінці утворився тонкий отвір. Направте отвір всередину личинки та засипте в нього порошок.

  3. Поверніть ключ у замковій свердловині кілька разів, щоб механізм замка повністю змастився графітовим пилом. Готово!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про незвичайний лайфхак з губкою для посуду. Киньте її в барабан пральної машини та забудьте про одну надокучливу проблему!

Фото: ukr.media