Один рух - і завжди чисте: правила чистки шкіряного взуття

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Шкіряне взуття є у гардеробі кожної людини. Класичні суцільні варіанти чи комбінована шкіра різних моделей та кольорів потребує постійного догляду і правильного зберігання.

Для чистки взуття зі шкіри існують універсальні методи. Варто дотримуватися нескладних правил, щоб завжди мати охайний і доглянутий вигляд, розповідає evzuttya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Один рух - і завжди чисте: правила чистки шкіряного взуття - фото №1

Спосіб №1

Для чищення взуття використовуйте ганчірку з делікатних матеріалів. У першу чергу потрібно очистити пару щіткою від пилу, далі змочити ганчірку у мильному розчині і протерти весь бруд. Потім чистою ганчіркою змиваємо залишки розчину і витираємо насухо.

Спосіб №2

Якщо на взутті утворилися соляні плями, вони легко відчистяться за допомогою кукурудзяного крохмалю. Добре посипте ним плями і залиште на всю ніч. Потім м'якою ганчіркою приберіть зайве і відполіруйте.

Як чистити світле шкіряне взуття

Один рух - і завжди чисте: правила чистки шкіряного взуття - фото №2

Для світлого шкіряного взуття можна використовувати ганчірку, змочену в молоці. Якщо плануєте взуття відбілити - додайте у молоко 1 ст.л лимонного соку, розмішайте і ганчіркою з цим розчином протріть взуття.

Краї світлої підошви добре очищаються рідиною для зняття лаку.

Важливо очищати шкіряне взуття всередині виробів, адже воно добре вбирає вологу і піт.

  1. Дайте парі добре провітритися, але не на сонці.

  2. Не носіть те саме взуття кожного дня.

  3. Забрати неприємний запах можна, якщо на ніч залишити у взутті шкарпетку, наповнену котячим силікагелем.

  4. Якщо шкарпетки фарбуються взуттям, то збризніть внутрішню частину лаком для волосся і дайте добре просохнути перед взуванням.

  5. Користуйтеся дезодорантом для взуття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для чищення шкіряного взуття використовуйте лише якісні спеціальні засоби, особливо, для взуття білого кольору.  Це можуть бути спреї, креми чи пінки. Обирайте те, чим вам зручніше доглядати за улюбленою парою.