Висушити взуття швидко: як зробити це ефективно і як робити точно не можна

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Гуляти з насолодою  у дощову погоду з парасолькою можна, коли на вас взуті гумові чоботи. У іншому випадку ви ризикуєте промочити взуття і воно потребуватиме додаткового догляду.

Існує багато способів зробити взуття сухим. Але зробити це швидко потрібно так, щоб воно не втратило свій зовнішній вигляд та не зазнало ушкоджень і деформації, розповідає  meta .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перше, що ви повинні запам'ятати - починати процес сушки взуття потрібно після вашого приходу додому. Тому, що у мокрому середовищі з часом починають розмножуватися бактерії. Взяття може почати цвісти, піти розводами і деформуватися.

  • Перед тим, як почати сушіння необхідно витягнути шнурівки і устілки.

  • Якщо взуття брудне, то потрібно відчистити зразу, інакше потім відіпрати плями, що в'їлися, буде значно важче.

  • Якщо ви маєте спеціальні засоби для сушки - використовуйте їх.

  • Якщо ні - тоді мокре взуття ставимо на взуттєву підставку, яка забезпечує доступ повітря з усіх сторін і напихаємо його папером чи колодками. Папір потрібно міняти у міру намокання.

  • Також можна замінити папір силікагелем, який легко придбати у зоомагазині. Він чудово вбирає вологу, до того ж підходить для використання повторно.

Якщо ви випрали взуття, але плануєте взути його зранку, тоді скористайтеся хорошим способом від любителів котів. Адже вони знають про відмінні властивості котячого наповнювача. Насипаєте у миску силікагель, розміщуєте взуття так, щоб воно було покрите повністю зверху і всередині. Залишаєте на ніч, а на ранок взуття буде абсолютно сухим.

Запам'ятайте : ніколи не сушіть взуття на батареї і тримайте його якомога далі від нагрівальних приладів, щоб підошва і верх не пересихали. Сушіть у місці, яке добре провітрюється.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді наслідки усунути буває складно, адже взуття деформується від вологи і неправильного догляду. Тому найкраще потурбуватися наперед і обробляти свою пару перед виходом на вулицю водовідштовхувальним спреєм. Він відмінно захистить від вологи і подбає про ваші речі .