Як не падати взимку? 4 лайфхаки, які допоможуть взуттю не ковзати по снігу та льоду

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Однією з неприємних особливостей холодного сезону є часті ожеледиці та утворення криги на вулицях. Традиційно взимку, поряд із прохолодою у квартирі, травми стають вагомою причиною дискомфорту для людей. Що робити, аби взуття не ковзало на льоду? Розповідаємо про робочі способи, які врятують вас від цієї проблеми, в нашому матеріалі.

Ожеледь та мокрий сніг створюють ризик травм, особливо коли підошва взуття схильна до ковзання. Та, на щастя, спеціальні взуттєві лайфхаки можуть розв'язати проблему ковзання взуття взимку. А ще, як пишуть на unian.ua, ці методи не потребують багато грошей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1. Супер клей

Точково нанесіть супер клей на суху підошву взуття в області носка і каблука. Посипте зверху ці місця піском та почекайте, поки клей висохне. Тепер можна взувати черевики та відправлятися на вулицю без страху впасти на льоду!

2. Наждачка

Приклейте шматки наждачного паперу або повсті до підошви взуття. Цей спосіб рятує вас від падінь в ожеледицю. А як альтернативу можна використовувати спеціальні наклейки з цих матеріалів.

3. Капронові колготки

А це цікавий, проте абсолютно робочий метод! Переверніть черевики підошвою вгору і підпаліть шматок капрону, дозволяючи йому капати на підошву. Зачекайте, поки капрон засохне, створюючи захисний шар від льоду.

4. Льодоступи

Придбайте спеціальні накладки-льодоходи у взуттєвих магазинах або на ринках. Вони легко одягаються та знімаються, а ще забезпечують максимальний захист від падінь взимку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір способу залежить від умов та особистих вподобань, але кожен з цих методів може покращити антиковзальні властивості вашого взуття взимку. Також дізнайтеся, як гріти руки на морозі рибальським методом.