Весь дах - у снігу: розповідаємо, як почистити його безпечно

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

За ніч нападало багато пухкого білого сніжку і перетворило подвір'я на картинку з казки. Поки він легкий - прибирати його не складає зусиль, вистачить просто змести мітлою, навіть не встигнете замерзнути.

Але зібрати полежалий і заледенілий сніг з даху може перетворитися на суцільну каторгу. Сніг, що накопичується на даху, може привести до багатьох неприємностей. Як прибрати його швидко і безпечними способами, розповідає readonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Весь дах - у снігу: розповідаємо, як почистити його безпечно - фото №1

Прибирати сніг з даху робота небезпечна, адже це виснажливо, важко і поверхня перетворюється на суцільний каток. Тому діяти потрібно з обережністю. До того ж раптове потепління може призвести до того, що сніг почне опадати цілими брилами, а це небезпечно. Найкраще використовувати для прибирання спеціальне приладдя.

  1. Найзручніше прибирати сніг снігоочисним скребком для даху з телескопічною ручкою, яка може досягати у розкладеному стані до 6 метрів. Це найбезпечніше, адже ви стоїте на землі, але  такий варіант підходить для пухкого, ще не злежалого снігу.

  2. Добре зчищати сніг з даху спеціальною лопатою, якщо у вас є вільний доступ до даху з горища.

  3. Якщо площа даху невелика - застосовують міцну велику мотузку. Одна людина закріплює її на поверхні даху і занурює у сніг, а інша, на землі, ніби підрізає пласти снігу.

  4. Сніг, який перетворився на крижану брилу можна зрізати за допомогою ручної бензопили. Робити це потрібно невеликими ділянками, без поспіху і на страхувальному тросі.

  5. Найбільше правильно і безпечно використовувати сучасні технології, за якими майбутнє. Встановити кабельні системи, які розв'язують проблеми зі снігом дуже швидко і практично.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Який спосіб ви б не вибрали, обов'язково турбуйтеся про свою безпеку. А також дотримуйтеся правил з прибирання снігу , щоб не перевтомитися і заощадити сили.