Харчова плівка на вікнах - найбюджетніший варіант утеплення дому на зиму: як це працює

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

У холодну пору дуже важливо максимально утеплити свій дім та перевірити, чи добре функціонують радіатори . Не менш важливо звернути увагу й на  балкон, якщо ви живете у квартирі, а також вікна ат двері. Сьогодні розкажемо, що можна зробити з вікнами, щоб у помешканні було тепліше. Цей бюджетний лайфхак вам точно сподобається!

Все, що нам потрібно для якісного утеплення вікон на зиму - харчова плівка в рулоні. Як її використовувати і чому цей лайфхак так подобається людям, розповідає gsminfo .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не секрет, що з часом навіть найкрутіші вікна починають пропускати холод. Причини бувають абсолютно різні: зношення окремих деталей, зокрема ущільнювача, погана герметичність чи навіть понижений тиск у домі - все це впливає на те, наскільки енергоефективною буде віконна конструкція.

Виправити ситуацію можна різними способами: починаючи від заміни герметика й заклеювання щілин, які утворилися між вікном та стінами, до переведення вікон у зимовий режим . Однак близько 30% тепла "втікає" з дому безпосередньо через скло. І мало хто знає, як це виправити. Розповідаємо!

Як утеплити вікно за допомогою харчової плівки

Харчова плівка на вікнах - найбюджетніший варіант утеплення дому на зиму: як це працює - фото №1
Фото: ua.wallpapers-fenix.eu

Почнемо з того, що цей метод однаково ефективний як для пластикових, так і для дерев'яних вікон. Результат буде однаковий!

Харчова плівка, правильно приклеєна до вікна, створить так званий "ефект третього скла". Це буде ще один бар'єр, який не даватиме теплу витікати з приміщення. Однак плівка клеїться не, власне, на скло, а на раму - так, щоб вона не торкалася віконного скла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно приклеїти плівку на вікна: інструкція

Зараз у продажу є спеціальні термоплівки, які називаються "Третє скло" - рекомендовано брати саме їх. Втім, якщо у вас немає такої можливості, в пригоді стане і звичайна харчова плівка. Головне, щоб вона була достатньо широкою!

Також нам потрібні:

  • двосторонній скотч,

  • канцелярський ніж,

  • фен для волосся.

Що ми робимо:

  1. Починаємо розправляти плівку зверху вниз, поступово приклеюючи її поверх двостороннього скотчу.

Харчова плівка на вікнах - найбюджетніший варіант утеплення дому на зиму: як це працює - фото №2
  1. Обережно тягнемо плівку, щоб вона ставала більш пружною. В ідеалі плівки взагалі не буде видно на віконній рамі.

Харчова плівка на вікнах - найбюджетніший варіант утеплення дому на зиму: як це працює - фото №3
  1. Притискаємо протилежний край плівки до рами та фіксуємо її на рамі.

  2. За допомогою фена гріємо поверхню плівки, аж доки вона не стане ідеально гладкою.

Харчова плівка на вікнах - найбюджетніший варіант утеплення дому на зиму: як це працює - фото №4
  1. Обережно обрізаємо надлишки плівки канцелярським ножем - так, щоб не пошкодити раму.

Люди, які спробували утеплити вікна таким методом, говорять про підвищення температури у кімнаті на 2-3°С. Вся річ у тому, що повітряна кишеня, яка утворюється між склом та плівкою, не випускає тепло з квартири і не дає холоду з двору потрапити всередину приміщення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про 5 незвичайних способів зігрітися вдома . Радимо спробувати, адже вони дійсно працюють, хоч і не надто популярні.