Чистота у передпокої взимку: як зробити, щоб при вході у дім не збиралася купа бруду

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У холодну пору передпокій може набувати непривабливого вигляду. Адже багато брудного мокрого взуття на вході, з якого натікає вода і бруд, змушують тримати ганчірку завжди напоготові. У людей виникає багато цікавих ідей, як забезпечити чистоту біля вхідних дверей. Значно простіше, якщо передпокій великий, але як виходити з ситуації, коли місце обмежене і для взуття лишається маленький клаптик?

Хочу! підготувала варіанти спростити прибирання у передпокої. Цікавими ідеями, які застосовують у себе вдома,  поділилися користувачі інтернету.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чистота у передпокої взимку: як зробити, щоб при вході у дім не збиралася купа бруду - фото №1

Як забезпечити чистоту в передпокої:

  • Використовуйте килимки або решітки для взуття, щоб не заносити сніг, бруд і вологу в передпокій. Регулярно очищуйте їх від забруднень.

  • Прибирайте передпокій щодня, використовуючи пилосос, віник або швабру. Не забувайте про важкодоступні місця, такі як під меблями, за радіаторами або під дверима.

  • Використовуйте мийні засоби, які мають антибактеріальну, антигрибкову та антистатичну дію. Це допоможе позбутися від неприємних запахів, запобігти розвитку мікроорганізмів та зменшити накопичення пилу.

Чистота у передпокої взимку: як зробити, щоб при вході у дім не збиралася купа бруду - фото №2
  • Провітрюйте передпокій регулярно, щоб підтримувати свіже та здорове повітря. Влітку відчиняйте вікна на довший час, а взимку - на короткий, щоб не змерзнути.

  • Для зберігання мокрого і брудного взуття можна використати пластикові невисокі лотки, які легко миються і забезпечують чисту підлогу.

  • Також можна постелити при вході одноразові пелюшки, які не потрібно прибирати, а достатньо змінювати раз на кілька днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не забувайте, що взуття потрібно ретельно висушувати, щоб не почав з'являтися неприємний запах. Періодично періть пару дотримуючись правил догляду за взуттям.