Провітрюйте приміщення правильно: найчастіші помилки, які не варто повторювати

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У холодну пору важливо давати доступ свіжому повітрю. Це сприяє хорошому самопочуттю, підвищує якість сну, допомагає позбутися конденсату та робить повітря у кімнатах свіжим.

Але для провітрювання недостатньо просто відкрити вікна. Важливо знати, як дати доступ свіжому повітрю правильно та безпечно та не наробити помилок, розповідає vn.20minut.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Провітрюйте приміщення правильно: найчастіші помилки, які не варто повторювати - фото №1

Провітрювати приміщення взимку - обов'язково. Це корисно для самопочуття, захищає від вірусів та бактерій, забезпечує циркуляцію та дозволяє насолоджуватися свіжістю.

Довготривале провітрювання

Надто довге провітрювання кімнат не принесе відчутної користі. У зимовий час достатньо провітрювати приміщення протягом 10-15 хвилин.

Недостатнє провітрювання

Найкраще провітрювати будинок неодноразово, а 2-4 рази на день. Адже при не достатньому провітрюванні зайва волога, у вигляді конденсату, буде накопичуватися у приміщенні. А це може призвести до появи плісняви, цвілі та грибків у будинку.

Дати доступ циркуляції повітря

Звичайно не завжди є можливість розмістити меблі по центру кімнати, але точно не варто розміщувати впритул до стін. Повітря повинне мати змогу вільно циркулювати. У протилежному випадку на стінах може з'являтися цвіль.

Мікровентиляція

Якщо лишати вікна постійно на мікроциркуляцію, це не дасть бажаного ефекту, адже кімната буде лише охолоджуватися, а не провітрюватися. Набагато краще робити у приміщенні короткі протяги кілька разів на день тривалістю 7-10 хвилин.

Конденсат

Якщо на склі починає з'являтися конденсат, це свідчення того, що кімнати провітрюються неправильно чи недостатньо. Підвищена вологість призведе до появи плісняви та грибка, а це шкідливо для здоров'я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За допомогою таких порад у вашому будинку завжди буде чисте повітря. Раніше ми писали, як можна позбутися конденсату у приміщенні, максимально ефективними способами.