Не просто викинути, а зробити щось корисне: як позбутися новорічної ялинки у незвичайний спосіб

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якою б красивою не була б ялинка, але після свят її доведеться звільнити від іграшок, та винести з будинку . Щоб донести її до найближчого смітника, багато часу не знадобиться.

Але не потрібно поспішати, адже є багато ідей продовжити життя новорічної ялинки у новому статусі. Існують способи утилізувати зелену красуню перетворивши її на щось корисне та потрібне, розповідає liza.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Не просто викинути, а зробити щось корисне: як позбутися новорічної ялинки у незвичайний спосіб - фото №1
  1. Якщо ви заздалегідь подумали про те, щоб придбати ялинку у горщику, саме час висадити її у ґрунт поблизу дому, або у найближчому парку. Так вона багато років стане окрасою території.

  2. Ялинку, яка вже осипалася, можна перетворити на заклад харчування для птахів. Такий варіант годівнички сподобається пернатим друзям. Наколіть на гілочки шматочки фруктів, несолоне сало для синичок, ягоди, сухофрукти та сушені шматочки хліба.

  3. Також очищений від гілок стовбур використовуйте, як опори для майбутніх рослин. Особливо для тих, які плетуться, адже по такому стовбуру рослини чіплятимуться значно краще.

  4. Можна перетворити стовбур на годівниці та розвісити на балкони чи деревах. Для цього потрібно порізати дерево на кілька частин і зробити поглиблення у кожному з них.

  5. Досвідчені городники знають, що викидати ялинку не потрібно. Варто зрізати гілки і вкрити ними землю у квітнику. Це буде діяти, як природна ковдра для зимувальних рослин і захистить від холоду.

  6. За допомогою голок можна позбутися неприємного запаху та ароматизувати кімнати. Просто покладіть голки до каструлі, доведіть до кипіння та вимкніть, залишивши на кілька хвилин.

  7. Перетворіть стовбур дерева на бджолиний будиночок. Розріжте стовбур на частини та просвердліть отвори довжиною до 12 см. Розставте будиночки у саду.

  8. Гілки та хвоя святкової ялинки чудово підійдуть для створення чудових виробів разом з дітьми. Проявіть креативність і творіть з  фантазією.

  9. Віддайте деревце до центру перероблення. Вони можуть застосувати стовбур для тварин, або для водоймища, щоб створювати тимчасові притулки для риб.

  10. При наявності вдома подрібнювача можна переробити дерево на мульчу, якою чудово вийде прикрасити сад, клумбу чи город.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви не плануєте використовувати ялинку далі, принаймні не лишайте її біля смітника. Дізнайтеся, де у вашому місті можна утилізувати деревце без засмічення території. У Києві, наприклад є адреси спеціальних місць, щоб лишити непотрібну ялинку.