Взуття більше не ковзатиме: найдієвіший спосіб безпечного пересування

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Взимку хочеться пересуватися надійно і безпечно та не падати при ходьбі. Проте іноді надворі така ожеледь, що хоч з дому не виходь. Здається, зробиш два-три кроки і впадеш.

Потрібно потурбуватися про взуття і зробити його менш ковзким, щоб підошва добре зчіплювалася з поверхнею. Найкраще, це обирати надійне взуття, з високою, рифленою підошвою, яка не ковзатиме, радить politeka.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Взуття більше не ковзатиме: найдієвіший спосіб безпечного пересування - фото №1

В інтернеті існує багато порад, як зробити взуття неслизьким. До таких відносять натирання підошви картоплею, приклеювання наждачного паперу та посипання низу пари піском поверх клею. Також активно використовують спосіб наклеювання лейкопластиру на підошву хрест-навхрест. Такі способи мають короткочасний ефект, тому за кілька пройдених метрів взуття починає ковзати з новою силою.

Найкращого ефекту можна досягнути, якщо купити спеціальні насадки на взуття. Антислизькі насадки забезпечують додаткове зчеплення і допомагають уникнути нещасних випадків. Такі аксесуари можна використовувати як на взутті, так і на підошвах і придбати їх можливо в магазинах взуття або через інтернет сервіси.

Також зараз продаються спреї або креми на основі силікону чи гуми, які створюють захисний шар, для забезпечення кращого зчеплення на снігу та льоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте ретельно доглядати за взуттям, очищувати від бруду, сушити та обробляти захисними засобами, щоб зробити його водонепроникним. При пересуванні намагайтеся уникати слизьких ділянок і обирайте маршрути по доріжках, які посипані піском чи сіллю. Також важливо дотримуватися правил пересування по слизькій дорозі, щоб не падати.