Буде як нова! Три лайфхаки, які допоможуть відмити сковорідку від будь-чого

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ми часто ділимося з вами побутовими порадами. Не так давно розповідали,  як миттєво прибратися у квартирі, коли гості уже на порозі, а в цьому матеріалі поділимося трьома способами, які допоможуть швидко відмити сковороду від нагару та жиру.

Не треба витрачати гроші на дорогі засоби для чищення посуду. Досвідчені господині знають, що всі необхідні компоненти для цього вже є під рукою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцет та сода

Якщо вам потрібно вимити емальований або металевий посуд, візьміть 150 мл оцту та половину склянки харчової соди, додайте їх до тари з теплою водою. Залиште сковороду в такому розчині на 40 хвилин, а потім вимийте кухонний інвентар губкою та добре сполосніть під проточною водою.

Сода та перекис водню

Якщо у вас сталевий, емальований чи алюмінієвий посуд, створіть пасту з соди та перекису водню. Нанесіть цю пасту на забруднення на годину, а потім вимийте сковороду губкою і сполосніть під проточною водою.

Оцет та лимонний сік

Змішайте оцет і лимонний сік у рівних частинах, щоб обробити антипригарне покриття, металевий, алюмінієвий та емальований посуд. Нанесіть розчин на 5 хвилин, потім змийте м'якою та вологою губкою. Після цього можна ще раз вимити сковорідки теплою водою та звичайним засобом для посуду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як позбутися в домі зайвої вологи. Ми поділилися найдешевшим способом.