Зубна паста, але не для зубів: як відчистити нагар з посуду простим способом

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Хочеться, щоб посуд на кухні виблискував чистотою. Але іноді від нагару на приладдях буває важко позбутися і їжа починає прилипати до сковорідки. Хімічні засоби не дають бажаного результату і доводить багато терти, витрачаючи час та силу.

Редакція Хочу! пропонує цікавий незвичний лайфхак, який зможе відчистити нагар з посуду, каструлі чи сковорідки. Це можна зробити швидко і без зайвих зусиль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Зубна паста, але не для зубів: як відчистити нагар з посуду простим способом - фото №1

Для цього способу знадобиться:

  • кока-кола;

  • зубна паста;

  • пульверизатор.

Для цього потрібно у 0,5 літра коли додати 1 тюбик будь-якої доступної за ціною зубної пасти. Добре перемішати вміст, щоб компоненти змішалися. Перелити отриманий розчин у пульверизатор і нанести отриманий засіб на брудну поверхню. Якщо забруднення сильні, можна залишити засіб на поверхні на кілька хвилин, а потім просто змити під проточною водою.

Зубна паста може використовуватися для чищення нагару раз на тиждень або раз на два тижні, залежно від ступеня забруднення. Вона не тільки очищує, але й дезінфікує поверхню, а також надає їй блиску.

Зубна паста може допомогти видалити нагар з підошви праски. Для цього потрібно змішати 1 ч. л соди чи солі з невеликою кількістю зубної пасти. Нагріти праску до середньої температури та вимкнути з розетки. Суміш нанести на підошву приладу й чистити губкою або зубною щіткою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досягнути чудового ефекту та ідеальної чистоти можливо не витрачаючи багато часу і зусиль. Також раніше ми писали про те,  як за лічені хвилини зробити мікрохвильову піч неймовірно чистою.