Як часто потрібно змінювати губку для миття посуду: чим це може загрожувати здоров'ю

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото губка для миття посуду
Фото: https://aussiedlerbote.de/

Важливо часто змінювати губку для миття посуду

Сучасні господині не уявляють миття посуду без губки та мийного засобу. Давно минули часи, коли посуд відтирали піском, содою та ганчірками. Сучасні засоби для прибирання дозволяють полегшити і оптимізувати роботу. Але потрібно враховувати, що деякими з них, наприклад губкою для миття посуду, не можна користуватися довгий час і необхідно періодично замінювати.

Губка постійно контактує з вологістю і брудними предметами: посудом, поверхнями, кухонним інвентарем. Тому потрібно знати, що у ній швидко починають заводитися бактерії. Звичайно, можна регулярно чистити її оцтом і содою, проте краще замінити її вчасно, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як часто змінювати губку?

Господині можуть не помічати часу та користуватися губками впродовж довгого часу. Але замінювати її потрібно раз у тиждень. Це допоможе уникнути розповсюдження бактерій і підтримає охайність і чистоту.

Чому губка стає розплідником для бактерій?

Університет Фуртвангена, Університет Юстуса Лібіха в Гіссені та Центр Гельмгольца в Мюнхені провели дослідження та виявили, що у кухонній губці може знаходитися до 362 типів різних бактерій. Близько 50% з них належать до групи ризику 2, тобто вони є потенційно патогенними та небезпечними для малих дітей, людей з ослабленою імунною системою, людей похилого віку та людей з наявними хронічними захворюваннями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не рекомендується чистити губки в посудомийній, пральній машинці чи в мікрохвильовці. Найкращим рішенням є просто придбати нову. Також існує багато способів використовувати губку не за призначенням, наприклад позбутися запаху у холодильнику чи почистити унітаз, але робити це краще новою, а не використаною губкою.