Додайте кілька ложок лимонної кислоти та почекайте 2 години: унітаз стане, як новий!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чистий унітаз
Фото: hibiny

Досягти ідеальної чистоти унітаза можна одним кухонним інгредієнтом

Кожній господині відома ситуація, коли довгий час потрібно відтирати хімічними засобами унітаз від сечового каменю, але з мінімальними результатами. Але досягти відмінної чистоти можна застосувавши звичайну лимонну кислоту, а прибрати запах каналізації допоможе проста сіль.

Досить часто при прибиранні люди використовують кухонні інгредієнти, які можна знайти на кожній кухні. Адже вони досить дієві та можуть забезпечити чудовий результат, розповідає gsminfo.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відмити унітаз до блиску

Лимонна кислота здатна впоратися навіть з досить застарілими забрудненнями. Вона відмінно прибере сечовий камінь, круги від води та вапняний наліт.

  • Для початку насипте товстий шар на губку та нанесіть на внутрішню поверхню унітаза, можна просто посипати, але прослідкувати, щоб не лишилося пропущених місць;

  • залишити не змиваючи на 2-5 годин, а можна навіть на ніч;

  • лимонна кислота добре розм’якшить усі забруднення і вам залишиться лише легко протерти;

  • ретельно змити водою.

Якщо забруднення були надто застарілими, необхідно повторити процедуру ще раз.

Також гарно допомагає позбутися каменю та іржі розчин оцту і соди. Розмішайте 200 г оцту і 3 ст. л соди та нанесіть всередину унітаза. Зачекайте 15 хвилин та потріть щіткою та змийте водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, який спосіб допоможе зберегти унітаз чистим на кілька місяців. Варто спробувати, адже особливих зусиль зовсім не потрібно.