У найсмачніші зрази не треба класти борошно: хитрий спосіб приготування (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати простий і незвичний берлінський салат . Страва, яку теж дуже люблять - картопляні зрази.

Вона потребує трохи часу і навіть деяких навичок, але загалом її нескладно приготувати. Цікавим рецептом без жодного грама борошна поділились на порталі Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Картопля - 5 шт.

  • М’ясо - 400 г

  • Яйце - 2 шт.

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • Крохмаль - 1 ст. л.

  • Сіль, чорний перець - до смаку

Спосіб приготування:

  1. З якісного м’яса робимо фарш. Це можна зробити навіть якщо немає м’ясорубки - достатньо просто розрізати продукт на дрібні кубики.

  2. Отриманий тим чи іншим чином фарш обсмажуємо на олії. Коли фарш буде наполовину готовим, додаємо у сковорідку нашатковану цибулю. Як тільки вона набуде золотистого кольору, можна додавати сіль та спеції.

  3. Для картопляного тіста  4-5 великих коренеплодів чистимо від шкірки та натираємо на дрібній тертці. До отриманої маси додаємо сіль та залишаємо на 10-15 хвилин. А тоді ретельно віджимаємо заготівлю, щоб прибрати сік овочу.

  4. Потім змішуємо картоплю, позбавлену від зайвої вологи з яйцями, перцем та ложкою крохмалю. Повинно вийти однорідне тісто.

  5. Руками формуємо зрази. Для цього на долоню викладаємо картопляне тісто, а зверху кладемо трохи начинки.

  6. Залишається закрити зраз зверху картопляною масою. Готові зрази викладаємо на сковорідку.

  7. Смажити їх треба на попередньо розігрітій сковороді спочатку по 2-3 хвилини з кожного боку. Потім страву накриваємо кришкою і томимо на повільному вогні близько 10-15 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зрази виходять дуже ароматні. За аналогією їх можна робити з різними начинками. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні курячі галушки .