Справжнє диво за копійки: навіщо господині ллють оцет у бачок унітаза?

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чистий унітаз
Фото: takprosto.

Очистити унітаз та позбутися запаху допоможе столовий оцет

Регулярне очищення унітаза може підтримувати його у чистоті і допомагає боротися з неприємними запахами та вапняними відкладеннями. Проте багато людей навіть не здогадується, що бачок також потребує періодичного очищення всередині.

Жорстка вода спричиняє утворення каменю, вапняних відкладень, які можуть значно погіршувати роботу та призводити до пошкодження сантехніки. Щоб запобігати таким ситуаціям, потрібно знати, який кухонний продукт може позбавити проблем, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому утворюється камінь у бачку

Вапняний наліт у жорсткій воді утворюється у результаті поєднання карбонатів кальцію та магнію. При випаровуванні води мінерали кристалізуються на стінках і виглядають як відкладення накипу. Це небезпечно, адже вапняний наліт може призвести до зниження тиску в трубах і пошкодити труби, крани або водонагрівач.

Як очистити бачок всередині

  • Потрібно звільнити бачок від води та закрити кран, щоб унітаз більше не змивався;

  • далі налити половину пляшки білого оцту в пульверизатор, а потім розпилювати розчин на стінки бачка унітаза та всередині нього, не забувайте користуватися захисною маскою та рукавичками;

  • Залишаємо засіб на 1-2 години;

  • за допомогою щітки треба почистити стінки бачка, щоб видалити накопичений бруд;

  • далі наповнити унітаз водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити, щоб унітаз не забруднювався довгий час . З таким способом він буде сяяти цілих 6 місяців.