Навіть безнадійну пару можна врятувати: як почистити білі кросівки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото білі кросівки
Фото: sezon.ua

Білі кросівки часто є улюбленим взуттям у гардеробі

Красиві, надзвичайно зручні, суперкомфортні та пасують до будь-якого гардероба. Білі кросівки можна одягати на різні події, на роботу чи прогулянки. Один мінус такого взуття - воно швидко брудниться та потребує ретельного очищення і правильного сушіння.

Білі кросівки зі шкіри й текстилю мають здатність швидко забруднюватися і втрачати зовнішній привабливий вигляд. Але існує кілька способів відбілити пару від різного виду забруднень, розповідає sportbrend.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне правило при чищенні - взуття зі шкіри та екошкіри в машинці прати не можна, адже воно може втратити форму, пошкодитися та зіпсуватися.

Чим почистити білі кросівки?

Міцелярна вода. Вона чудово змиває не лише стійкий макіяж, а й дрібні плями на будь-якому взутті. Просто треба змочити чисту ганчірку чи ватний диск засобом і витерти кросівки.

Крохмаль і молоко. Досить ефективно діє на забруднення білого взуття. Потрібно змішати крохмаль і молоко у рівних пропорціях та нанести суміш на взуття і щіткою злегка потерти пару.

Пральний порошок і нашатирний спирт. Змішайте інгредієнти між собою у рівних пропорціях та протирайте вологою губкою. Потім добре промийте водою.

Вода і оцет. Змішуємо, коли суміш почне пінитися, наносимо на взуття та легенько протираємо. Змивати потрібно теплою водою.

Вазелін. Нанести на всю поверхню виробу, залишити на 20-30 хвилин та ретельно змити водою. Потім добре протерти сухою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як часто потрібно прати речі та взуття , щоб не завдати шкоди, але якісно почистити. Адже деякі речі не потребують прання кожен тиждень чи місяць.