Забилася каналізація? Мийний засіб і простий інгредієнт впораються краще, ніж Кріт

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка прочищає раковину
Фото: m-m.in.ua

Народний спосіб від засмічення труб

Каналізація у будинку може засмічуватися від різноманітних причин. Щоб впоратися з такою проблемою необов’язково викликати сантехніка. Під рукою завжди знайдуться засоби, які приберуть засмічення без сліду.

Різноманітні засоби для труб продаються на кожному кроці: гелі, порошки чи рідини на кшталт Кроту чудово очищують труби. Проте народні перевірені способи зовсім не гірші. Які інгредієнти допоможуть усунути непрохідність труб і позбавлять неприємного запаху, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як запобігати засміченню

  • Придбайте захисну сіточку для зливу;

  • не зливайте залишки напоїв та їжі у раковину;

  • уникайте потрапляння жиру у злив;

  • профілактично прочищайте раковину раз на місяць.

Як очистити каналізацію

Знадобиться 100 мл мийного засобу для посуду. До нього додайте 1 ст.л солі і 100 мл столового оцту. Добре розмішайте. Попередньо очистіть раковину та зберіть все сміття та залишки їжі.

У злив насипте 2 ст.л харчової соди і обережно влийте суміш. Вона досить густа і добре лишатиметься на стінках труб. Найкраще залишити на ніч, щоб не користуватися водою. Потім закрийте злив і напустіть повну раковину гарячої води, а тоді відкрийте злив. Різкий потік води змиє залишки бруду, жиру та засмічень, позбавить неприємного запаху і продезінфікує раковину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як самостійно зробити вдома кубики для очищення труб. Вони гарно миють раковину і прибирають неприємний аромат каналізації.