Пральний порошок, сода з оцтом або лимонна кислота: ТОП-3 способи прибрати засмічення труб за 15 хв

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У ванній кімнаті часто забивається стік. Це трапляється від скупчення волосся, бруду, мильних засобів. Окрім непрохідності води починає проявлятися неприємний запах.

Усунути цю проблему можна без виклику сантехніка. Необов'язково купувати дорогі засоби, адже підручні інгредієнти стануть чудовою альтернативою, розповідає tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Пральний порошок, сода з оцтом або лимонна кислота: ТОП-3 способи прибрати засмічення труб за 15 хв - фото №1

Для початку спробуйте скористатися вантузом, сантехнічним тросом чи відкрити гарячу воду на 10 хв. Це допоможе у випадку мильної пробки. Якщо не допомагає, скористайтеся наступними порадами.

Спосіб №1. Пральний порошок

Взяти 3 ст. л прального порошку та обережно засипати до зливного отвору. У разі сильного засмічення, пропорцію збільшуємо вдвічі. Зачекати 20 хв або залишити на ніч. Далі промити гарячою водою.

Спосіб №2. Сода + Оцет

Спочатку у зливний отвір насипаємо 200 г соди, виливаємо 200 мл оцту і закриваємо отвір пробкою. Чекаємо 20 хв, а тоді промиваємо гарячою водою. Через 1 годину відкрити воду і дати їй стекти протягом кількох хвилин, щоб змити залишки забруднень.

Спосіб №3. Лимонна кислота

З забрудненнями труб гарно справляється лимонна кислота. Потрібно розчинити 2-3 пакети у гарячій воді та влити  в отвір. Якщо у вас пластикові труби, почекайте охолодження води до 70 градусів, щоб не пошкодити їх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для запобігання засмічення потрібно кожного тижня заливати в зливний отвір окріп з розчиненою у ньому содою. Це також гарно прибиратиме неприємний запах та допоможе позбавитися мильно-жирових пробок.