Ви забудете про дорогі засоби: відмити кросівки та кеди можна таблеткою для посудомийки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото кросівки
Фото: macronstore.com.ua

Кросівки та кеди це найзручніше взуття весною та влітку, яке потрібно часто чистити

Зручні кеди та кросівки, особливо білого кольору мають надзвичайно привабливий вигляд та комбінуються практично до будь-якого одягу. Вони комфортні, красиві, але швидко брудняться. Спеціальні засоби по догляду як от спреї, фарби чи пінки можуть відчистити взуття, але не врятують у випадку сильного забруднення.

Якщо ви не прихильник прання спортивного взуття у пральній машинці, ми пропонуємо розглянути варіант чищення за допомогою таблетки для посудомийки. Ефект просто відмінний і бруду, як не було, розповідає канал Місто Майстрів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що знадобиться

  • Лимонна кислота;

  • окріп;

  • губка;

  • таблетка для посудомийки.

Процес роботи

У пластикову миску наливаємо окріп та кладемо 1 таблетку для посудомийки. Через хвилину, коли таблетка майже розчинилася, додаємо 20 г лимонної кислоти. Добре розмішуємо та вимочуємо губку у розчині з усіх боків. Гарно відмиваємо губкою плями періодично промиваючи губку та роблячи акцент на найбільших забрудненнях.

Промиваємо взуття чистою губкою та лишаємо до повного висихання. Брудні шнурівки можна замочити у розчині мила та соди, щоб гарно відіпралися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Результат від такого способу просто бездоганний і нічим не поступається найдорожчим спеціальним засобам. Раніше ми розповідали, як правильно сушити кросівки , щоб вони не втратили форму та не деформувалися.