"3 ложки" допоможе вичистити весь будинок за раз! Потрібен лише оцет, сода та будь-яке миюче

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чистка унітаза
Фото: takprosto.cc

Підручні засоби можуть впоратися з брудом краще за спеціалізовані

Вапняний наліт, сліди від чаю на чашках, неприємний аромат домашніх тварин, гусениці на городі - сода та оцет здатні впоратися практично з будь-якою проблемою. Дбайливі господині знають, коди немає вдома спеціалізованих засобів, ці два чудових інгредієнти можуть стати справжньою паличкою-виручалочкою.

Сода та оцет справжні помічники у побуті. Та й по вартості вони коштують значно дешевше, ніж хімічні засоби. Як позбутися неприємного запаху та забути про вапняний наліт і чорноту всередині унітаза, розповідають patrioty.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли сода та оцет вступають у реакцію між собою, починає виділятися активна піна, внаслідок якої відбувається очищення. Тому завжди потрібно готувати лише свіжий розчин, щоб досягти максимального ефекту.

Як прибрати запах та наліт

Варіант 1. За допомогою пульверизатора розпиліть оцет по всій внутрішній поверхні унітаза, а тоді щедро посипте її содою поверх оцту, а зверху розпиліть оцет ще раз. Залиште взаємодіяти на 5-10 хвилин. Далі потрібно потерти щіткою та вимити чистою водою.

Варіант 2. Зміщайте у ємності мийний засіб 1 ст.л та соду 1 ст.л. Паперовим рушником просушіть внутрішню поверхню унітаза та нанесіть суміш. Через 1 хвилину розпиліть оцет залиште на 15 хвилин. При потребі потерти та змити водою.

Що можна почистити у будинку содою та оцтом

  • Брудний наліт від кави та чаю на чашах;

  • прибрати запах домашніх тварин;

  • відмити насадку для душу;

  • прибрати запах цвілі з тканин;

  • почистити духовку;

  • відмити плями на килимі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачимо, пачку чи дві харчової соди потрібно завжди мати у господарстві. Нею можна навіть відмінно та безпечно почистити срібні прикраси!