Півонії стоятимуть у вазі до 2 тижнів і навіть не "подумають" осипатися! Допоможуть ці кілька порад

Лайфхаки
516
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото букет з півоній
Фото: dniprotoday

Корисні підказки від флористів, щоб півонії довго стояли у вазі

Фантастичний букет зрізаних півоній милує око і наповнює будинок неймовірними пахощами. Але дуже шкода, що за день-два вони починають в’янути та втрачати свої пелюстки. Проте є спосіб продовжити їхню красу значно довше.

Флористи володіють багатьма хитрощами по догляду за квітами. Адже для того, щоб букет довго не в’янув та не осипався, недостатньо просто змінювати воду на чисту, розповідає unian.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

6 трюків подовжити життя зрізаного букета

Розмір вази. Півонії не люблять тісних посудин, тому ставити їх необхідно у високу, широку вазу, щоб голівки квітів не торкалися один одного.

Колір. У темну посудину не проникає сонячне світло, що не дозволяє розмножуватися бактеріям. Тому піони стоятимуть значно довше і збережуть свіжість.

Стебла. Якщо стебла торкаються води чи перебувають у ній - квіти стоятимуть менше. Тому зрізайте листя, щоб воно не гнило від контакту з водою. Також потрібно підрізати стебла при зміні води. Робити це треба навскоси, під кутом 35-45 градусів, під проточною водою.

Таблетка. Аспірин чи активоване вугілля продовжують півоніям життя. Додавайте у воду 1 таблетку чи пів чайної ложки цукру.

Забирати зів’яле. Якщо бутони зів’яли - одразу забирайте їх. Вони не лише псують зовнішній вигляд букета, а й забирають поживні речовини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які квіти найкраще підходять для букета у будинок. Адже кожна квітка має своє значення і здатна принести щастя у дім.