Від столітнього нагару та жиру не залишиться і сліду: чистимо сковороду вдома за сущі копійки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як позбутися нагару просто
Відмити сковорідку. Фото: familytimes.com.ua

Відмити сковороду від столітнього нагару можна двома інгредієнтами

У кожної господині у господарстві є улюблена сковорідка, яку не хочеться міняти на нову, навіть найкращу. Але з часом на ній накопичується бруд, жир та нагар , який неможливо відчистити.

Якщо у вас є сковорідка, яка чорна від нагару, який вже не відмивається - спробуйте цей чудовий спосіб. Для нього знадобиться лише 2 інгредієнти і не потрібно “вигризати зубами”, пропонує odnaminyta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чистити сковорідку потрібно обережно, щоб не пошкодити поверхню, адже тоді їжа буде прилипати і можна забути про використання знову. Тому цей простий спосіб чудово видалить нагар без пошкоджень.

Як почистити сковорідку з чавуну

Чавунні сковорідки не бояться очищення жорсткими щітками та губками. Потрібно насипати на сковорідку чималий шар харчової соди і залити оцтом. Дати постояти 1-2 години, а тоді добре очистити щіткою. Промити чистою водою і готово.

Як почистити сковорідку з антипригарним покриттям

Такий посуд потребує делікатного очищення і просто не перенесе агресивних засобів і жорсткої губки. Тому, потрібно використовувати мийні засоби для посуду і м’яку ганчірку. Для дбайливого очищення робимо спеціальну суміш. У миску натираємо на терці 25 г господарського мила, додаємо 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л нашатирного спирту. Добре розмішуємо і наносимо на поверхню. Залишаємо на 30 хвилин, а тоді змиваємо чистою водою. Якщо залишилися забруднені місця - злегка протираємо м’якою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити зі звичайної сковороди антипригарну. Це займає трохи часу і у результаті не доведеться купувати спеціальний посуд.