Ця одна річ допоможе вашому собаці заспокоїтися і сконцентруватися

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, як навчити свого собаку почуватися у безпеці . Певно не одні ми ставили собі це питання, тому що вчені провели велике дослідження, щоб вияснити, як зняти стрес у собаки та водночас покращити її пам’ять. Ділимося подробицями - у цій статті на HOCHU.ua.

Згідно з нещодавніми дослідженнями вчених, поліпшити пам’ять тривожних собак можливо у вельми простий та дієвий спосіб. Для цього потрібен всього один предмет. Про це пише 24 Канал з посиланням на Daily Mail.

Експеримент з лабрадорами-ретриверами

Вчені з Обернського університету в Алабамі провели дослідження, в якому взяли участь 34 собаки. Вони оцінювали продуктивність тварин у завданні на робочу пам’ять. Експеримент включав здатність песиків зберігати інформацію протягом короткого періоду, зокрема згадувати розташування ласощів, які експериментатори клали в різні відра.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед початком дослідження собаки проходили інтенсивне навчання строком від 1 місяця. Тренери заповнили анкету для оцінки поведінки, зокрема оцінювали рівень тривожності та лякливості тварин.

Безпосередньо перед завданням тваринам давали жувальну іграшку на 5 хвилин, протягом яких фіксували за допомогою комп’ютерної програми частоту укусів.

У собак з високою тривожністю більш часте жування під час доступу до іграшки було пов'язане з поліпшенням просторової робочої пам'яті. Цікаво, але у собак з меншою тривожністю спостерігався зворотний ефект,

- стверджують американські вчені.

Отримані дані вказують на те, що жувальні іграшки можуть не лише зменшувати занепокоєння собак, а й підвищувати концентрацію.

Результати дослідження

Фахівець з поведінки та добробуту тварин з Королівського університету Белфаста, доктор Дебора Уеллс припустила, що терапевтична користь від жування у тривожних собак вища, ніж у більш спокійних тварин. Тобто для останніх жування це радше відвертання уваги, ніж зниження рівня збудження.

А ось на покращення довгострокової пам’яті жування впливає як в тривожних, так і в спокійних собак. Це підтверджує ще один проведений експеримент, пов’язаний з проходженням лабіринту. Так, собаки, які жували інтенсивніше, потребували менше спроб, щоб заново вивчити лабіринт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як полегшити проходження домашнім улюбленцям такого складного періоду як блекаут. Що для цього потрібно - розповідаємо тут .

Фото: freepik.com