Зробите тільки гірше! Чому не можна чистити вуха улюбленця вушними паличками

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Нещодавно ми розповідали, як зрозуміти, що котика пора викупати. Тепер же поговоримо про основи гігієни вушок тварини. Як правильно це робити, щоб не нашкодити здоров’ю пухнастика - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Коли заходить мова про чищення вух, всі ми одразу згадуємо про вушні палички. Та, за словами ветеринарів клініки “Зоолюкс”, собаки та кішки мають будову вух, яка фізіологічно не дозволяє потрапити в перетинку вушною паличкою.

Що важливіше, їх не можна використовувати для чищення слухового проходу. Це пов’язано з тим, що замість вивільнення бруду, ви тільки його утрамбуєте.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож як правильно чистити вуха? Маємо для вас покрокову інструкцію:

  1. Залийте спеціальний ветеринарний розчин у слуховий прохід (кількість розчину розраховуйте згідно з інструкцією) та кілька хвилин масажуйте основу вушка м’якими та обережними рухами.

  2. Після цього надайте коту чи собаці можливість потрясти головою, щоб витрусити з вушного проходу розчинені виділення.

  3. Протріть вушну раковину ззовні ватним диском чи серветкою.

Фото: goodhouse.com.ua
Фото: goodhouse.com.ua

Як часто потрібно чистити вуха улюбленця

Проводити профілактичну очистку вух вашого котика чи собаки потрібно в міру потреби. Зазвичай це 1 раз у 2-4 тижні. Щоб зрозуміти, що час настав, відігніть край вуха тварини та погляньте, чи є в слуховому проході брудні відкладення. Якщо є - саме час провести очистку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: якщо ваш улюбленець часто трусить головою та чеше вушка - зверніться до ветеринарного лікаря. Це може бути симптомом хвороб вух різної етіології, алергічних реакцій, наявності стороннього предмету тощо.

Раніше ми писали, що багато людей не знають, як правильно гладити своїх котика та песика і роблять їм боляче. Як правильно контактувати з твариною - дізнавайтесь у цьому матеріалі.

Фото: publish.com.ua