6 причин, через які коти так люблять коробки: секрет розкрито!

Домашні тварини
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кожен власник кота точно помічав за своїм улюбленцем "пристрасть" до коробок, чи не так? І ми певні, що ви вже неодноразово задумувались, чому кіт може проігнорувати нову чудову іграшку, яку ви купили у зоомагазині за шалені гроші, і з радістю бавитись зі звичайною картонною коробкою. Сьогодні ми назвемо вам відразу 6 причин такої дивної поведінки пухнастиків!

Секретами ділиться профільний сайт  askmycats.com . Експерти нарешті розклали все по поличках і готові розкрити секрет одержимості котів коробками. Отже, поїхали!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Безпека 

Коробка для котика – це його особиста фортеця. У природі котячі постійно полюють, а отже, їм потрібна засідка. В домашніх умовах навряд чи знайдеться місце краще за коробку: це ідеальна схованка й місце, де котик може відпочити, поспостерігати за тим, що коїться навколо, і спланувати свій наступний напад.

2. Тепло та комфорт

Гофрований картон добре утримує тепло, роблячи його просто ідеальним місцем для відпочинку вашого улюбленця. Тут котику тепло і затишно, тому вилазити зі старої картонної коробки він не поспішає.

3. Комфорт від дії бічного тиску

6 причин, через які коти так люблять коробки: секрет розкрито! - фото №1

Більшість людей любить міцні обійми або ж важкі ковдри, бо вони змушують нас почуватися в безпеці. Невеличка коробка для вашого котика - точно ті самі обійми чи важка ковдра, адже щільне прилягання коробки забезпечує своєрідний "бічний тиск", від якого вони просто кайфують!

4. Привабливість текстури: дряпати і гризти

Картон має унікальну текстуру, яка дуже до вподоби котам. Коробку можна кусати, гризти, дряпати і намагатися розірвати на шматки - це ж так весело! А ще, як з'ясувалося, їх приваблює звук роздирання картону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

5. Візуальне пізнання та сприйняття кордонів

Коти зі своїм гострим зором просто обожнюють всілякі межі та краї. Ви коли-небудь бачили, як кіт може довго сидіти у заклеєному квадраті на підлозі? Це не магія - просто тварина у цей час щось активно обдумує і межі навколо їй при цьому дуже подобаються! Те саме і з коробками - з усіх сторін по рівному краю, це справжній кайф для котів!

6. Зменшення рівня тривоги

Часом пухнастику потрібно відпочити від усіх. Коробка (яка для них, як справжня фортеця, нагадаємо) слугує ідеальним місцем для перепочинку від людей та інших тварин. Тут ваш котик почувається затишно і комфортно, він може відновити сили та знизити рівень тривожності, просто полежавши у "своїй" коробочці - це їхня особлива дзен-зона.

Раніше ми також розповідали, що насправді багато людей не знають, як правильно гладити своїх котика та песика і роблять їм боляче. Як не стати частиною цієї сумної статистики - розповідаємо у цьому матеріалі!