Страшно, але треба: як допомогти песику не стресувати через похід до ветеринара

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Давайте чесно: ніхто не любить ходити до лікарів. Наші домашні улюбленці не виключення. Нерідко тварини відчувають стрес та страх, коли опиняються в кабінеті ветеринарного лікаря (або навіть ще дорогою туди). Проте подібних негативних відчуттів можна уникнути й у цій статті ми підкажемо, як саме це зробити. 

Щоб відвідування ветеринарного лікаря не змушувало вашого улюбленця стресувати, а стало приємним розмаїттям у його житті, потрібно дотримуватися кількох простих порад. Ними анестезіолог і спеціаліст зі спортивної та поведінкової медицини Анна Калініна поділилась з підписниками мікроблогу ветеринарної клініки “Зоолюкс”.

Похід до ветеринара без стресу? Можливо!

Важливо почати привчати собаку до відвідування ветеринарної клініки не безпосередньо у день візиту, а заздалегідь. Це пов’язано з тим, що тваринам дуже важливий саме процес звикання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: freepik.com
Фото: freepik.com
  1. Привчайте собаку до огляду ще вдома. Регулярно заглядайте у її ротову порожнину, очі та вуха, гладьте лапки, спину та живіт. Після цього пригостіть улюбленця смаколиком, щоб створити приємну асоціацію.

  2. Заходьте у клініку просто так, щоб ваш пухнастик поступово звик до запаху, інших людей та тварин. І, знову ж таки, не забуваємо про смаколики.

  3. Щоб процес очікування прийому на реєстратурі проходив спокійніше, беріть з собою килимок. Заздалегідь привчіть тварину до розслаблення на ньому.

  4. Не забороняйте улюбленцю ходити та обнюхувати приймальню.

  5. Познайомте улюбленця з лікарем. Буде краще, якщо він присяде - контакт на одному рівні з твариною проходитиме спокійніше, ніж коли той “нависає” над пацієнтом.

  6. Великих собак зазвичай оглядають на підлозі. Маленьких тварин ставлять на стіл, тому ви можете заздалегідь взяти з собою улюблений плед пухнастика, щоб підстелити.

  7. Іноді ветеринар може призначити заспокійливі препарати, щоб допомогти собаці адаптуватися. Зверніть увагу, що їх потрібно починати приймати за кілька днів до відвідування клініки.

  8. Використовуйте анатомічні шлеї, щоб не створювати для тварини додаткові неприємні асоціації з клінікою у випадку її переляку та ривку повідка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що думають ветеринари щодо одягу для собак. Примха чи необхідність - відповідаємо у цій статті .

Фото: freepik.com