Час йде на години: які собаки схильні до завороту шлунку та чим він небезпечний

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, як допомогти песику не стресувати через похід до ветеринара. Та іноді немає часу на вмовляння пухнастика переступити поріг клініки, оскільки щось може загрожувати його життю і діяти потрібно негайно. Одна з таких небезпек - заворот шлунку у собаки. Що це за хвороба та які породи песиків у зоні ризику - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Одним з серйозних та небезпечних становищ, які можуть загрожувати життю вашого улюбленця є заворот шлунку. Як зазначають фахівці ветеринарної клініки “Зоолюкс”, він виникає, коли шлунок обертається навколо своєї осі - у цьому випадку порушується нормальний процес травлення та кровопостачання.

Особливо схильними до цього захворювання вважаються великі породи собак, що мають глибокий грудний відділ. Зокрема це добермани, лабрадори, німецькі вівчарки, алабаї, німецькі доги, мастифи, кане-корсо та інші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Симптоми завороту шлунку у собаки:

  • виражений біль;

  • рвота;

  • втрата апетиту;

  • збільшення живота.

Що робити

Перш за все - профілактувати. Профілактика включає кілька важливих кроків.

► Зокрема, потрібно обмежити фізичні активності після прийому їжі.

► Не давайте одну велику порцію їжі за раз - віддайте перевагу дробленому харчуванню.

► Скористайтесь унікальними дієтами, що розроблені саме для зменшення ризику завороту шлунку.

► Також іноді з метою профілактики можна провести спеціальні хірургічні втручання - гастропексію.

Зважайте, що цей стан вимагає надшвидкої ветеринарної допомоги. Лише ваша вчасна реакція може врятувати життя вашого собаки, оскільки після початку завороту час йде на години. Тому будьте уважні до змін в поведінці та апетиті улюбленця і за будь-яких підозр на це захворювання відразу зверніться до фахівців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що в Британії зі Святим Валентином вітають домашніх улюбленців! Дізнайтеся, який подарунок припаде їм до смаку найдужче - у цій статті .

Фото: viettimes.vn