Не тільки тремтітиме: як ваш песик показує, що йому холодно

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Така вже доля всіх власників собак - вигулювати їх за будь-якої погоди . Але дуже важливо враховувати особливості кожного сезону, щоб уникнути перегрівання чи переохолодження пухнастика. Як, зокрема, визначити, що вашому собаці холодно - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Кожен власник собаки має вміти візуально визначати, коли улюбленцеві стає на прогулянці дуже холодно і потрібно зайти всередину. Також не варто забувати, що мерзнути можуть і ті песики, що залишаються вдома. Так, Jaw-Dropping Facts зібрали добірку головних ознак того, що собака мерзне.

Зверніть увагу, що тварини з короткою шерстю, цуценята, маленькі породи собак та літні тварини більш вразливі до холоду. Втім, захисту від нього також можуть потребувати й собаки з густою та пухнастою шерстю.

Ознаки того, що собаці холодно

Тремтить або трясеться. Завдяки швидкій напруженості та розслабленню м’язів організм підвищує температуру. У такому випадку завершіть прогулянку на вулиці та повертайтеся до теплої оселі. Якщо ж тварина тремтить вдома - збільште температуру в кімнаті або вкрийте улюбленця ковдрою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо температура навколо помірна, але вашого песика все одно трясе - це привід звернутися до ветеринарного лікаря. Оскільки тремтіння може виникати й з інших причин:

  • травми;

  • сильний біль;

  • харчове отруєння;

  • судоми;

  • страх;

  • вікові особливості.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

Згортається калачиком. Це може бути як звичайне положення для сну, так і спроба зберегти тепло. Іноді тварина, рятуючись від холоду, так сильно згортається, що може носом торкатися задніх лап.

Має холодні на дотик кінцівки, вуха та хвостик. Це найшвидший та найпростіший спосіб дізнатися, чи замерз пухнастик, оскільки вуха, хвіст та лапи втрачають тепло першими, коли температура навколо знижується.

Сповільнюється у русі. Через дискомфорт, спричинений холодом, песик може почати рухатися повільно. Тож, якщо під час прогулянки чи гри ви помітили, що тварина стає млявою, сонною та незграбною - не ігноруйте це, оскільки це ознаки переохолодження.

Лізе обніматися. Замерзаючи, тварини нерідко намагаються вмоститися поруч з господарем, щоб притиснутися до іншого теплого тіла.

Скиглить або гавкає. У такий спосіб собака може вимагати, щоб ви його пустили в тепле приміщення, оскільки він змерз на вулиці.

Моститься в теплих місцях. Коли тварині некомфортно через холод, вона розташовуються поряд з джерелами тепла - перед каміном чи поряд з батареєю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, у холодну пору року багато господарів одягають своїх собак у теплі светри, куртки та комбінезони. Чи дійсно це потрібно, чи це звичайна людська примха - відповідають ветеринари .

Фото: freepik.com