Звук, який ми так обожнюємо! Вчені зʼясували, як котикам вдається муркотіти

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, чому потрібно рахуватися з особистими кордонами вашого котика. Тепер розповімо, як, на думку вчених, утворюється муркотіння. Щоб дійти цього висновку, вони провели цікаве дослідження.

Вже не один рік вчені намагаються з’ясувати походження котячого муркотіння й досі не знайшли підтвердженої думки. Тому науковці поставили за мету перевірити, як саме воно утворюється.

З цього приводу було проведене велике дослідження. Його результати опублікувало видання Science Alert.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Деталі дослідження

У ході дослідження вчені видалили гортань у 8 померлих котів. Потім вони стиснули розташовані у ній зв’язки та пропустили через них тепле й вологе повітря. Таким чином науковці вияснили, що гортань може виробляти схожий на вібрацію звук у діапазоні 25-30 Гц. Для його утворення не потрібно було скорочення м’язів чи нейронна інформація.

Фото: 24tv.ua
Фото: 24tv.ua

Люди теж можуть “муркотіти”

Виявляється, виробляти такі вібрації притаманно не лише котикам, а й людям. Тип фонації, коли голосові зв’язки вібрують, але майже не напружуються, називається “штробас”. Під час цього створюється низький та хриплий звук.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як коти захищають свою територію та улюбленого господаря. Більше про це - читайте у цій статті .

Фото: today.ua