Вусатий бодигард: як коти захищають свою територію та улюбленого господаря

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Виявляється, котики не такі вже й незалежні. Крім того, що вони здатні сумувати за своїм господарем , вони ще й беруть на себе роль його захисника. Детальніше про це - у цій статті на HOCHU.ua.

Може здатися, що домашній улюбленець зацікавлений лише у власному благополуччі. Втім, це далеко не так. Згідно з Jaw-Dropping Facts, котики дуже цінують свій дім та його мешканців, а тому намагаються дбати про їхній захист. Що саме вони для цього роблять - читайте далі.

Патрулюють оселю, поки ви спите

Вам може здатися, що тварина безцільно тиняється квартирою посеред ночі. Але насправді кіт перевіряє кожен її куточок, щоб упевнитися, що все гаразд і ніхто не пробереться на його територію.

Розпізнають емоційні сигнали

Завдяки своїй спостережливості та гострим почуттям коти здатні відчувати зміни в емоціях господарів. Тому вони розуміють, коли ті сумують, турбуються тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Позначають територію

Пухнастики передають повідомлення через запахи, які залишають у різних місцях. Саме тому вони труться об меблі, дряпають дерева та розбризкують сечу - попереджають інших тварин, що ця територія вже зайнята.

Спостерігають за новоприбулими

Коти не йдуть на швидкий контакт з новими людьми чи тваринами. Спочатку вони придивляються до них, зберігаючи певну дистанцію. Більш тісний контакт стає можливим, коли кіт вирішує, що новоприбула особина не становить потенційної загрози.

Сплять з господарем

Кіт розуміє, що його улюблена людина вразлива під час сну. Тому він залишається поруч з нею у нічний час.

Фото: ukr.media
Фото: ukr.media

Попереджають про погоду та небезпечні явища

Гострий слух та нюх, а також висока чутливість до змін атмосферного тиску робить домашнього улюбленця чудовою природною системою оповіщення. Так, коти здатні заздалегідь відчувати землетруси, урагани та грозу і попереджувати про них своєю поведінкою - неспокоєм, голосним нявкотом, спробами втекти.

Слідують повсюди хвостиком

Хтось пояснює таку поведінку улюбленця звичайною цікавістю та бажанням брати участь у повсякденному житті мешканців дому. І це правда. Проте для кота це також спосіб убезпечити свого господаря та запобігти потенційній шкоді.

Захищають найменших членів родини

Іноді кішки поширюють свій сильний материнський інстинкт і на людських дитинчат. Тому вони перебувають поруч з ними та в разі чого готові перейти до їх захисту: шипіти чи вдарити того, хто наближається до дитини надто близько.

Вбивають шкідників

Кішка намагається захистити свою територію, у тому числі й від різних шкідників - мишей, змій чи тарганів. Звісно, це також пов’язано і з її мисливськими інстинктами, а не лише прихильністю до господаря.

Облизують вас

Для кота це спосіб доглядати мешканців дому - так вони допомагають дотримуватися гігієни та захищати від хвороб. Звісно, облизування - це ще й знак прихильності та любові.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як сподобатися будь-якому котику. Візьміть на замітку цей лайфхак - працює безвідмовно!