Як сподобатися будь-якому котику: лайфхак, що працює безвідмовно!

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, на які слова в улюбленця зазвичай виникає реакція . А у цій статті хочемо поділитися цікавим лайфхаком від британських вчених. З ним ви зможете знайти спільну мову з будь-яким пухнастиком!

На думку дослідників з Великої Британії, коти здатні розвивати прихильність до своїх власників та здатність розуміти сигнали, які вони подають. Відповідна публікація з’явилась у журналі Scientific Reports.

Так, одним з сигналів, які здатні заспокоїти кота, є примружування людиною очей. Згідно з результатами експериментів, тварини проявляли більше симпатії до людей, які повільно моргали й при цьому не відкривали зубів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перший експеримент

В ньому взяли участь 21 господар зі своїми домашніми улюбленцями. Їм запропонували створити безпосередній зоровий контакт з твариною, яка відпочивала на своєму улюбленому місці, і дивитися на неї, примруживши очі. Як наслідок, тварини реагували на знаки уваги й також повільно примружували очі.

Фото: ukr.media
Фото: ukr.media

Другий експеримент

До нього було залучено 24 кішки, але цього разу вони контактували не з господарями, а з незнайомими людьми. Так, котики радше наближалися до тих незнайомців, які уповільнювали моргання та мімікували симпатією.

Таким чином вчені дійшли висновку, що мовчазне сповільнене моргання та примруження очей сприяє ефективній комунікації та покращенню взаємин між твариною та людиною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про команду “Не можна”. Виявляється, її можуть вивчити навіть котики!

Фото: focus.ua