Чому потрібно вигулювати котиків і як це робити, щоб улюбленець не гайнув світ за очі

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кіт вигулюється на повідці, фото
Фото: petponderosa.com

Котики теж люблять бувати на свіжому повітрі

Раніше ми писали, як гармонізувати свої стосунки з котиком. Тепер розповімо, навіщо вигулювати пухнастиків і як це робити, аби потім не довелося шукати втікача по сусідах.

Вигулювати котів потрібно, оскільки це може зробити життя улюбленця щасливішим. Перевагою перед собаками у цьому питанні є те, що пухнастика не потрібно вигулювати довго й по кілька разів на день. На відміну від собак, вигули для котів є радше розумовою, ніж фізичною вправою.

Експерти зазначають, що вигулюватися на повідці можуть навчитися навіть тварини у зрілому віці. Про це пише 24 Канал з посиланням на Inverse.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому для котів важливо бувати на свіжому повітрі

Якщо кіт або кішка не отримує розумову та фізичну стимуляцію, то одноманітне навколишнє середовище може викликати у тварини стрес. А він, своєю чергою, призвести до:

  • блювоти;

  • проносу;

  • сечовипускання за межами лотка;

  • примхливої поведінки;

  • саморуйнівних звичок (зокрема - надмірного вилизування).

Кіт вигулюється на повідці, фото
Фото: cbc.ca

Як зібрати кота на прогулянку

Для початку - придбайте шлейку. Консультант з поведінки котів Мікель Дельгадо зазначає, що шлейки для котів набагато зручніші, ніж нашийники (для кошенят вони ще й небезпечні).

Експерт радить спершу накинути шлею на тіло тварини й одразу пригостити смаколиками. На те, щоб кіт перестав турбуватися щодо стороннього об’єкта, може піти кілька днів. Коли улюбленець звикне до шлейки, застебніть ремені та прикріпіть повідець (сильно не натягуючи). Не забувайте хвалити та частувати котика на кожному етапі цього процесу.

Ще один варіант - придбати візочок для кота. В ньому ризик того, що улюбленець втече, значно менший.

Оберіть правильне місце для вигулу

Кішки досить лякливі створіння, а тому за першої ж загрози можуть чкурнути в невідомому напрямку. Великий та незнайомий простір тільки підвищить шанси кота на втечу. Тому краще вигулювати улюбленця ближче до дому.

Втім, деякі тварини можуть виявитися абсолютно непристосованими до вигулу. Серед них - занадто полохливі для зовнішнього світу особини та ті котики, які постійно ховаються під ліжко, коли до вас приходять гості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що має бути в аптечці для котиків. Варто звіритися з переліком , чи ви нічого не забули.