І жили вони довго та щасливо: як гармонізувати свої стосунки з котиком (ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кіт дивиться у вікно, фото
Фото: lfriend.com.ua

Ці дії дуже дратують котиків, тож краще їх уникати

Раніше ми розповідали, як розуміти свого котика з одного погляду. Тепер підкажемо, яких дій варто уникати, щоб не зіпсувати з ним стосунки. Все досить просто!

Давайте будемо чесними: іноді ми робимо щось, що подобається нам, але не факт, що подобається нашому коту. Переліком таких дій, що можуть налякати або роздратувати пухнастика, поділився блогер та котолюб Chipthemanx.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чого варто уникати при спілкуванні з улюбленцем

Надмірної тактильності. Навіть якщо ви хочете через дотики продемонструвати коту свою любов та турботу, для улюбленця це може виявитися шкідливим. Швидкі та різкі рухи, надмірна сила чи неправильний тиск можуть сприйматися твариною як загроза чи напад. А це своєю чергою призведе до її неспокою та агресії.

Довгого зорового контакту. Він може викликати в улюбленця різноманітні реакції. Деякі котики можуть навіть почати проявляти агресивну поведінку, якщо вважатимуть, що ви дивитесь на них занадто інтенсивно або довго.

Примусового лежання на спині. Це дуже стресово та шкідливо для психологічного стану улюбленця, оскільки лежання на спині для нього є дуже вразливим положенням. Зазвичай кіт так лягає, коли відчуває відсутність загроз та небезпеки навколо себе.

Гучних звуків. Котики реагують на голосні звуки набагато сильніше, ніж люди, оскільки мають дуже чутливий слух. Для кішки постійні гучні звуки та раптові крики є сигналом небезпеки та загрози. Відчуваючи страх, тварина може намагатися сховатися або втекти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про аптечку для кота. Що має бути в її складі на думку ветеринарів - читайте у цій статті .