Досі “цілуєтесь” зі своїм гавчиком? Фахівці впевнені, що це небезпечно, та закликають припинити це робити

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака облизує дівчину, фото
Фото: nzherald.co.nz

У зоні ризику - маленькі діти, вагітні жінки, літні люди та ті, у кого ослаблений імунітет

Крім того, що пес може постійно гавкати на вікно чи двері , він ще нерідко намагається облизати улюбленого господаря. Та фахівці радять не дозволяти собаці це робити й у цій статті ми пояснюємо чому.

Як стверджує доктор медичних наук Тріша Пасріча у власній колонці для The Washington Post, облизування та “поцілунки” від хвостатого друга можуть бути дійсно небезпечними. Вся причина у слині домашнього улюбленця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що можна “підхопити” від собаки

  • Бактерії. Через собачу слину під час укусу або облизування можуть передаватися серйозні бактеріальні інфекції. Зокрема в організм людини можуть потрапити бактерії Capnocytophaga canimorsus (здатні викликати сепсис) та Pasteurella multocida (можуть спричиняти різні ускладнення, у тому числі - менінгіт), а також антибіотикорезистентні бактерії.

  • Паразити. Через слину собаки людина може заразитися аскаридами, лямбліями та іншими кишковими паразитами.

Собака облизує людину
Фото: ukr.media

Як захиститися від зараження

► Не давайте собаці лизати ніс, рот та очі (для захисту слизової), а також відкриті рани, прищі, виразки тощо.

► Замініть поцілунки обіймами та погладжуваннями пухнастика. Це значно безпечніше й матиме позитивний вплив на ваш емоційний стан та зниження тиску.

► Дбайте про гігієну рук після контакту з твариною, а також чистоту оселі, речей улюбленця та його самого. Вчасно відвідуйте з песиком ветеринара.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що в Україні відзначили 15 зооволонтерів, які рятують тварин під час війни. Більше про це - у цьому матеріалі .