Собака постійно гавкає на вікно чи двері? Кінологиня розповіла, як відучити улюбленця це робити (ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака стоїть біля вікна, фото
Фото: 24tv.ua

Зважайте, що собаки не роблять щось, аби просто вас роздратувати

Раніше ми розповідали, яким собакам потрібен намордник та як правильно його вибрати. Тепер же допоможемо розібратися з тим, чому ваш пес може постійно гавкати на вікно та двері. Це може дійсно дратувати, але варто розуміти, що тварина робить це не просто так.

Власники собак нерідко зіштовхуються з ситуацією, коли їхній домашній улюбленець починає гавкати на вікно або двері. За словами кінологині та консультантки з поведінки собак Сари Годжсон, тварини роблять це зі страху, відчуття загрози або ж, щоб захистити свою територію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експертка зазначає, що це ви знаєте, що сантехнік чи кур’єр, який прямує до вашого дому, не несе загрози. Але ви не можете пояснити це своєму собаці - на його думку, хтось вторгається на його територію та може бути небезпечним. Тож тепер ви знаєте, що собака не лише весело дивиться на вулицю - він також завжди напоготові, а це дуже великий стрес.

Якщо у такі моменти ви починаєте злитися, кричати або тягнути тварину за нашийник, ваше розчарування збігається з її збудженням, а тому ви тільки підкріплюєте таку поведінку. Тож припиніть це робити!

Щоб заспокоїти собаку:

  • Обмежте тварині видимість, закривши жалюзі.

  • Щоб заглушити зовнішній шум, варто увімкнути тиху музику.

  • Варто обмежити доступ до передньої частини будинку.

Техніка “вечірка на кухні”

Кінологиня рекомендує перенаправити увагу пса на позитивні заняття. Так, якщо він починає гавкати, потрусіть його улюбленими ласощами та скажіть: “Вечірка на кухні”. Після цього розкидайте смаколики по підлозі, щоб закцентувати увагу тварини на розвагах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як визначити, чи не затовстий ваш песик. Більше про це - розповідаємо тут .