Потребують нашої допомоги кожного дня: як покращити життя безпритульних тварин

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Безпритульні собаки, фото
Фото: starylev.com.ua

Не проходьте повз тварин, які потребують вашої допомоги

4 квітня відзначається Міжнародний день бродячих тварин . Більше про це свято, а також про те, як можна допомогти таким хвостикам - у цьому матеріалі.

На жаль, проблема безпритульності й досі залишається актуальною у всьому світі. Саме тому й існують такі свята, як Міжнародний день бродячих тварин, оскільки вони допомагають привернути увагу суспільства до цієї важливої теми.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Метою свята є залучення людей до піклування про безпритульних тварин, сприяння зменшенню їх кількості (методом стерилізації), розвиток притулків та заохочення до взяття котиків та песиків з вулиці замість купівлі у заводчиків.

Крім того, ця подія є нагадуванням, що потрібно боротися проти жорстоких способів вилову й винищення безпритульних тварин, а також неякісної роботи притулків, де їх утримують.

Та важливо згадувати про безпритульних хвостиків не лише у це свято, а й кожного дня. Тож нижче поділимося порадами ветеринарки та зоопсихологині Лідії Лободіної, як саме ви можете вже сьогодні допомогти бродячим тваринам.

Безпритульні коти, фото
Фото: hromadske.ua

Чим можна допомогти безпритульним тваринам

Їжею

Ви можете приготувати для безпритульних тварин кашу з м’ясом або м’ясними обрізками (без кісток). Також можна придбати вологий або сухий корм. Останній навіть краще, оскільки повільніше псується за теплої погоди.

Водою

Налийте воду (влітку можна злегка прохолодну) у тару та поставте у місце, на яке мінімально потрапляє пряме сонячне проміння. Наприклад, в тіні дерева.

Укриттям

Щоб тварини легше переживали холод та спеку, зробіть невеликі будки з коробок або дерев’яних дощок. Не зайвим буде підстелити на їх підлогу щось м’якеньке.

Новою сім’єю

Звісно ж, найкраща допомога безпритульній тварині - знайти їй теплу домівку з люблячою родиною. Для цього можна звернутися до волонтерів, притулків або ж людей, які займаються перетримкою тварин. Скористайтесь соцмережами для поширення інформації щодо прилаштування котика чи собаки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, раніше ми писали, що в Україні відзначили 15 зооволонтерів, які рятують тварин під час війни. Хто ці люди з золотим серцем - дізнавайтесь у цій статті .