Чи можна купати улюбленця власним шампунем: експерти пояснили, чому це погана ідея

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Жінка купає собаку, фото
Фото: douxo.com

Краще взагалі відкласти банний день улюбленця, поки не придбаєте для цього спеціальний шампунь

Раніше ми писали, чим котячі ревнощі відрізняються від людських. Тепер же пояснимо, в чому різниця між шампунем для людей та тварин. Так, використання власного шампуню для миття улюбленця може нашкодити його здоров’ю.

Рано чи пізно настає той момент, коли потрібно викупати улюбленця, а його шампунь, як на зло, закінчився. Багато хто вирішує у цьому випадку скористатися власним шампунем. Але насправді це дуже небезпечне рішення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Річ у тому, що різні шампуні для людей та тварин - це не лише маркетинговий хід. У цьому розмежуванні дійсно є потреба. Більше про те, чому людські шампуні не підходять для тварин, розповідають експерти Nature's Protection.

Жінка купає кота, фото
Фото: newsweek.com

Різниця в pH

Шкіра тварин має інший рівень pH порівняно з людською шкірою. Використання людського шампуню може порушити природний pH-баланс шкіри кота або собаки, що може призвести до її подразнення, сухості та інших проблем.

Інгредієнти

Багато шампунів для людей містять інгредієнти, що можуть бути шкідливими для тварин. Наприклад, вони можуть викликати алергічну реакцію.

Обсяг піни

Шампунь для людей зазвичай утворює більше піни, ніж шампунь для тварин, тому вимити його з шерсті улюбленця буде складніше. А це може призвести до виникнення подразнень шкіри, сухості та інших проблем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як приручити їжака. Збережіть собі ці поради експертів на випадок, якщо вирішите одомашнити цю колючу тваринку.