Незапланована дружба: як приручити їжачка

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Людина тримає їжака у руці, фото
Фото: freepik.com

Ці тваринки мають часом не лише колючий покрив, але й характер. Але нехай вас це не лякає

Раніше ми писали, якими мають бути прогулянки з вашим песиком. До речі, під час цього спільного дозвілля нерідко можна зустріти їжачків. Якщо вирішите одомашнити одного такого - ділимося порадами експертів, як правильно це зробити.

Їжаки - тварини трохи асоціальні, а тому потребують особливого підходу до виховання. Водночас фахівці Першого ветеринарного хабу запевняють , що нічого складного в одомашненні їжачка немає.

Тож, якщо ви хочете подружитися з цією тваринкою, дотримуйтесь наступного алгоритму дій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Їжак, фото
Фото: freepik.com

► Щодня приділяйте їжачку не менше 30 хвилин свого часу. А взагалі, чим більше - тим краще.

► Тварина звикне до вашого запаху швидше, якщо ви не користуватиметесь рукавичками. Також можна покласти до клітки нового улюбленця свою невипрану річ.

► Коли їжачок розгортається з клубка - щоразу заохочуйте його смаколиком.

► Уникайте різких рухів та не видавайте гучних звуків, коли тримаєте тварину на руках - це може її злякати. Це стосується і ситуацій, коли їжак вас укусив - не шкодьте йому, оскільки це його природна реакція. Якщо ви після укусу накричите, стукнете їжака по носику або повернете до клітки, то спровокуєте формування неправильної асоціації “дія-наслідок”. Так, якщо їжак вирішив вас вкусити - зберігайте спокій та легенько подмухайте йому на носик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ось кого точно не хочеться зустріти під час прогулянки, так це кліщів. Як вберегти свого собаку від небажаного контакту з цим паразитом - пишемо у цій статті .