Чому собака починає гавкати без причини і як з цим боротися

Домашні тварини
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Собака гавкає, фото
Фото створене ШІ для Хочу!

Поради для господарів, які можуть зберегти чимало нервів

Кожен домашній улюбленець, безсумнівно, заслуговує на любов, увагу і турботу. Дуже важливо, аби господар мав достатньо часу та можливості розважати і навчати тварину. Це стосується, звісно ж, і собак, яких, на відміну від котів , потрібно регулярно вигулювати, з малого віку дресувати та вчити різних команд. Якщо цього не робити, можуть виникнути проблеми.

Що робити, якщо собака гавкає без причини , та як з цим боротися, розповідає “Книга порад”. Зазначається, що підкоригувати поведінку вихованця можливо і без звернення до фахівців — самостійно. Вирішити проблему досить просто, якщо розібратися, в чому саме проблема, тобто знайти першопричину небажаної поведінки пса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❎ Чому собака гавкає без причини

  1. Одна із найпоширеніших причин — недостатня фізична та розумова активність собаки впродовж дня.

  2. Страх або тривога, відчуття самотності.

  3. Незрозумілі звуки.

  4. Зміна обстановки.

Щоб визначити причину, наприклад, нічного безпричинного гавкоту, проаналізуйте поведінку улюбленця вдень: чи достатньо в нього фізичної активності, чи достатньо уваги ви йому приділяєте, чи не відчуває тварина стресу через шум або інших тварин тощо. Пам’ятайте, що собака повинен знаходитися в зручному місці, перебувати у спокійній обстановці, добре харчуватися, мати достатню фізичну активність й отримувати достатньо уваги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

✅ Що робити, якщо пес гавкає без причини вночі

  • Фізичне та розумове навантаження . Достатньо регулярного вигулювання та ігор із вихованцем.

  • Ігнорування гавкоту. Спробуйте ігнорувати неприємний шум, давши таким чином зрозуміти собаці, що його поведінка не приносить бажаного результату і господар не виходить його “порозважати” серед ночі.

  • Позитивне підкріплення. За гарну поведінку вночі пса варто хвалити та пригощати улюбленими ласощами.

  • Терпіння і послідовність. Наберіться терпіння, адже щоб відкоригувати поведінку улюбленця, потрібен час та зусилля.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як можна весело та з користю провести час із домашніми улюбленцями. Ми підготували 5 корисних ідей для пет-батьків .