Ігри з гіперактивною собакою: як не погіршити ситуацію

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака біжить, фото
Фото: freepik.com

Заохочуйте спокійну та розслаблену поведінку пухнастика

Раніше ми писали, якими мають бути прогулянки з вашим песиком. Тепер розповімо, як правильно гратись з гіперактивними тваринами, щоб зменшити прояви небажаної поведінки.

Гіперактивним собакам потрібні регулярні фізичні та розумові навантаження. Їх відсутність може призвести до того, що тварина може почати проявляти деструктивну поведінку. Не менш важливу роль відіграють і рання соціалізація, тренування та турбота про таких песиків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами експертів готелю “Гаврик”, гіперактивні собаки - ті, які знаходяться у стані хронічного стресу, який заважає їм концентрувати увагу. Через це улюбленці під час гри метушаться, рвуть та гризуть іграшки - вони намагаються дістати всі смаколики одразу і не думають про те, як їх краще дістати.

Дівчина грається з собакою, фото
Фото: freepik.com

Часто власники сприймають гіперактивність як підвищену енергійність. Вони намагаються із цим боротись, пропонуючи улюбленцю більше фізичних навантажень. Але це лише призводить до постійного стресу, через який собаня стає нестерпним.

Як гратись з гіперактивним собакою

Таких песиків потрібно вчити гратись з зовнішнім підкріпленням, поки вони не почнуть сприймати гру спокійно та не зацікавляться нею самі.

Тому тренуйтесь дуже короткими сеансами - буквально по 1 секунді: тварина підійшла до гри, отримала від вас винагороду, після чого ви її відпустили відпочити. З часом тривалість можна збільшувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому собака не припиняє гавкати. Про причини такої поведінки розповідаємо у цьому матеріалі .